Pri mami doma

Dovolj kraljevskega kiča: Harry in Meghan bosta božič praznovala drugje

B.K./STA
15. 11. 2019, 16.15
Posodobljeno: 15. 11. 2019, 16.18
Deli članek:

Britanski princ Harry in njegova žena Meghan božičnih praznikov letos ne bosta preživela z drugimi člani kraljeve družine, ampak z materjo vojvodinje sussekške Dorio Ragland, so sporočili iz kraljeve palače.

Reuters

"Potem ko sta zadnji dve leti božič preživela s kraljevo družino v Sandringhamu, bosta njuni visokosti božič preživeli kot nova družina z materjo vojvodinje Dorio Ragland," so po poročanju britanskih medijev zapisali v kraljevi palači.

Dodali so, da je to v skladu z ravnanjem drugih članov kraljeve družine v preteklosti. Odločitev vnuka in njegove soproge pa podpira tudi kraljica Elizabeta II.

Profimedia
Doria Ragland

V preteklosti namreč božiča s kraljevo družino nista preživela tudi Harryjev starejši brat William in njegova soproga Kate. Bila sta skupaj s Katinimi starši.

Neimenovani vir iz Buckinghamske palače je ob tem pojasnil, da načrti, kje bodo Meghan, Harry in njun polletni sin Archie, še niso povsem dokončni. V ZDA bodo skupaj z Raglandovo za zahvalni dan, ki bo konec novembra. Nato pa bi lahko v ZDA ostali do božiča, je dodal vir.

Profimedia
Doria Ragland, Meghan Markle in princ Harry

Kraljeva družina s kraljico na čelu se za božič tradicionalno odpravi na posestvo v Sandringhamu, ki je približno 180 kilometrov severovzhodno od Londona. Tam se na božični dan udeležijo cerkvenega bogoslužja, nato pa imajo skupno kosilo. Harry in Meghan sta bila tam za božič zadnji dve leti.