Srđana Milovanovića v nedeljski oddaji čaka preobrazba v slovitega indijskega glasbenika, ki sliši na umetniško ime Panjabi MC. In ker je obljubil, da bo kostum tokrat sešil kar sam, se tega tudi drži in pospešeno dela za šivalnim strojem.

Profesor angleščine, ki si kruh služi kot igralec in imitator, ima v življenju veliko hobijev, eden teh je tudi ustvarjanje s šivalnim strojem, kar je njegova strast zadnjih nekaj let. »Moja babica je zelo rada šivala, pletla in kvačkala. Ustvarila je ogromno igrač in oblek za svoje otroke in vnuke. Od nekdaj sem občudoval ljudi, ki znajo ustvariti kaj koristnega in lepega z lastnimi rokami. Šivati pa sem se naučil, ko je hči za božič dobila šivalni stroj, potem pa sva se oba vpisala na tečaj, da se naučiva delati z njim in preprečiva nesreče. Pridružil sem se ji iz več razlogov – rad ustvarjam, obenem pa sem ji želel pomagati tako, da si tudi jaz zapomnim, kako se dela s šivalnim strojem,« je dejal Srđan in priznal, da si je s svojo obljubo v oddaji nakopal dodatno delo. 

srdan siva 1
Osebni arhiv
Samo še dva dni ima ...

Prezahtevna naloga?

»Ko sem to obljubil na začetku sezone, ker se mi je zdelo zabavno, nisem vedel, da sem se s tem nekako ustrelil v nogo. (smeh) Priprava kostuma namreč vzame kar veliko časa, ki bi ga lahko porabil za ponavljanje pesmi. Vse skupaj je precej adrenalinsko,« je še priznal Srđan, ki je do zdaj šival le preproste stvari. »Sešil sem okoli štirideset darilnih vrečic s sivko, nekaj vzglavnikov in pustni kostum, kar ni preveč impresiven rezime. Zato je ta kostum za Panjabija res velik izziv in vse prej kot lahka naloga, saj bo končno kreacijo videlo okoli pol milijona Slovencev,« je še v smehu povedal Srđan.

srdan siva 3
Osebni arhiv
Kostum je za Panjabija res velik izziv.

srdan siva 2
Osebni arhiv
Priprava kostuma namreč vzame kar veliko časa, ki bi ga lahko porabil za ponavljanje pesmi.