Iskreno o svojih varovancih

Jurij Zrnec: Na odru ni nobenega, ki si ga ne bi sam želel

N.S.
16. 11. 2019, 07.55
Posodobljeno: 16. 11. 2019, 16.10
Deli članek:

Eden najuspešnejših ustvarjalcev zadnjega desetletja pri nas, eden in edini Jurij Zrnec, se te dni vneto pripravlja na premiero nove komedije Avdicija, kjer je tokrat prevzel vlogo režiserja in soavtorja teksta. Za nas je povedal, da je izredno ponosen na fante, s katerimi je ustvarjal predstavo.

Dejan Nikolič
Eden in edini Jurij Zrnec

Zadnje čase je več kot jasno, da se nekoč najbolj priljubljen igralec in komik, Jurij Zrnec, vrača na medijski prestol, da je uredil zdravstvene težave in da spet veselo ustvarja.

Jure Makovec
Pravi, da je v vlogi režiserja zelo užival.

Trenutno se v Špas teatru pripravlja na premiero nove komedije Avdicija, ki jo je, kot pravi sam, ustvarjal s super ekipo in je izredno zadovoljen z igralci. »Za komedijo Avdicija sem ekipo izbral sam in lahko vam povem, da tukaj ni nobenega, ki si ga ne bi želel. Vsi so me prepričali in smo jih na koncu tudi izbrali, saj hitro vidiš in začutiš človeka. Verjetno bi v zasedbo sodil še kdo, ampak potem bi imeli tri ali štiri različne predstave. Vsi fantje so res super, liki, ki smo jih ustvarili, so zakon in je bil res velik užitek delati z njimi,« je priznal Jurij Zrnec, ki je tokrat režiser predstave. Pobarali smo ga, ali ga mika, da bi tudi sam nastopal v Avdiciji. »Seveda me malo mika, da bi nastopal, kot režiser pa sem fantom dal en 'know how' in sem jih nasmejal. Nekaj sem jih naučil in vidim, da so začeli uživati, to mi je všeč. V predstavi bom nekako navzoč, saj je imelo pisanje in režiranje neki poseben čar,« je še povedal Zrnec.

Dejan Nikolič
Nad Jurijem kot režiserjem sta navdušena tudi junaka filma Pr' Hostar – Dejan Krupić in Goran Hrvaćanin.

Dejan Nikolič
Režiser Jurij Zrnec s svojo ekipo igralcev, na katere je več kot ponosen.