Zabava

Izgubila glas, prenehala govoriti, potem pa je spila "sveto vodo"...

R.T.
16. 11. 2019, 16.00
Posodobljeno: 16. 11. 2019, 19.12
Deli članek:

Pevka zaradi težav z glasilkami nekaj časa ni govorila.

Profimedia
Shakira

Pisalo se je leto 2017, Shakira pa je takrat živela v strahu, da nikoli več ne bo mogla peti. Zaradi krvavitev glasilk je zvezdnica komajda govorila. »Vedno sem bila prepričana, da določene stvari človeka z leti zapustijo: lepota, mladost. Nikoli pa si nisem predstavljala, da me bo zapustil ravno moj glas, ki je inherenten del mene. Gre za mojo identiteto. Ko nisem mogla peti, sem bila neznosna. Bili so trenutki, ko nisem mogla vstati iz postelje je Shakira povedala novinarjem britanskega časnika Guardian.

Kolumbijska pevka se je takrat odločila, da bo naredila vse, da si njene glasilke čimprej opomorejo. To je pomenilo, da nekaj časa sploh ni spregovorila. »Komunicirala sem z znaki in nihče me ni razumel,« je povedala. Njena otroka sta bila premajhna, da bi znala brati, zato ji pisanje ni bilo v pomoč. Izpostavila je, da se s soprogom, sicer nogometnim igralcem Gerardom Piquéjem nikoli ni bolj prepirala, kot v tistem obdobju.

Profimedia
Shakira in Pique

Zdravniki so ji svetovali operativni poseg, pevka pa ni bila prepričana, da bi to rešilo njene težave. Odločila se je za hipnoze in meditacijo, obiskala je celo Lurd, da bi tam pila sveto vodo. Kot je izpostavila, se je njen glas čudežno vrnil: »Imela sem občutek, da sem doživela prav posebno religijsko izkušnjo«. Vsak nastop na kasnej koncertni turneji El Dorado pa je doživljala kot »dar«.