bohem

Zloglasni rock zvezdnik tokrat v težavah zaradi kokaina

B.K.
8. 11. 2019, 11.07
Posodobljeno: 8. 11. 2019, 11.13
Deli članek:

Tokrat so ga prijeli v Parizu.

Profimedia
Pete Doherty

Slavni britanski glasbenik Pete Doherty, najbolj znan kot nekdanji vodja kultne skupine The Libertines, je bil že večkrat pridržan zaradi prestopkov glede drog. Med drugim so mu sodili že zaradi posesti prepovedanih substanc, vožnje pod vplivom alkohola in drog ter izsiljevanja, tatvine ter ropa.

Tokrat ga je kiksnil v Parizu. V četrtek zvečer so ga namreč ustavili francoski policaji in pri njem našli dva grama kokaina, poroča francoski časnik Le Point. Pesnik in glasbenik se je aretaciji upiral, zato so z njim postopili kar grobo.

A prebrisani narkoman naj bi imel aduta v rokavu – pravi namreč, da se aretaciji ni upiral in da so to opazili tudi mimoidoči, ki so njegov incident s policijo posneli. Nobeden od omenjenih videoposnetkov še ni prišel v javnost.

Dohertyjeva nekdanja skupina The Libertines je nastal leta 1997 in je bila pomemben mejnik v razvoju post-punk glasbe. Skupina je razpadla leta 2004, ker se je Doherty na smrt skregal z drugim možem skupine Carlom Baratom. Skupina se je, najbrž tudi iz finančnih razlogov, znova sestavila leta 2014.