ganljivo

Sedem let po pevkini smrti spregovorila zatajena ljubimka

R.T.
8. 11. 2019, 09.13
Posodobljeno: 8. 11. 2019, 10.02
Deli članek:

Nihče ni poznal Whitney tako dobro kot Robyn. In nihče je ni tako ljubil.

Profimedia
Whitney Houston in Robyn Crawford (L) sta bili prijateljici, zaupnici in ljubimki.

Sedem let po tragični smrti ameriške pevke Whitney Houston je v knjigi z naslovom 'Pesem zate: moje življenje z Whitney Houston' spregovorila njena nekdanja partnerica in najboljša prijateljica.

"Prišla sem do točke, ko se moram postaviti za najino prijateljstvo. Čutim, da je nujno, da s svetom delim, kdo je bila ta ženska z neverjetnim talentom," je dejala 58-letna Robyn Crawford.

Z Whitney sta se spoznali leta 1980 na poletnem taboru. Robyn jih je štela 19, Whitney še niti 17 ne. "Poskrbela bom zate," je Crawfordova obljubila takrat še mladoletni pevki. In do konca njenega prekratkega življenja je držala obljubo.

"Želeli sva biti skupaj. Samo midve," med drugim piše Crawfordova, ki je v knjigi razkrila dolgo časa potlačeno resnico, da sta z Whitney bile par. A sreča ni trajala dolgo. Takoj po tem, ko je pevka podpisala pogodbo z založbo, kar jo je kmalu izstrelilo med zvezde, je prekinila telesno razmerje s svojo ljubimko. "Rekla je, da ne smeva več biti telesni," se spominja Robyn. "To bi najino pot naredilo le še težjo. Rekla je, da če bodo ljudje izvedeli za naju, bodo to uporabili proti nama. In takrat v osemdesetih, se je res čutilo, kot da bo tako."

"Zato," piše Crawford, "sem to skrivnost varovala. Tolažbo sem našla v molku."

Reuters
Whitney Houston

Pritisk je prihajal tudi s strani Houstonovih, se spominja. "Whitney mi je povedala, da je njena mati rekla, da ni naravno, da sta si dve ženski tako blizu. A midve sva si resnično bili." O tem so mnogi sumili, a nihče ni resnično vedel. "Nikoli se nisva pogovarjali o označbah – o tem ali sva lezbijki. Le živeli sva najini življenji in upala sem, da bo to trajalo večno."

Ni. A njun odnos je bil več kot le telesni stik. Kot ganljivo piše v knjigi, je bila njuna vez globlja in močnejša, da bi jo lahko to uničilo. Uničila jo je šele tragična pevkina smrt, ko je leta 2012, pri 48 letih, umrla zaradi prevelikega odmerka mamil.

"Whitney ve, da sem jo ljubila in jaz vem, da je ona ljubila mene. Vse sva si pomenili. Zaprisegli sva, da si bova vedno stali ob strani."

Crawfordova je danes osebna vaditeljica. Živi s svojo novo partnerico in dvema posvojenima otrokoma. Knjigo o slavni pevki pa je napisala, da bi v njej razkrila, kdo je zvezdnica v resnici bila. "Hotela sem povzdigniti njeno zapuščino. Hotela sem ji izraziti spoštovanje in deliti zgodbo o tem, kdo je bila pred vso slavo. In s tem sem zaobjela najino prijateljstvo."