Miha Deželak je v etru poslušalcem in sodelavcem, Denisu Avdiću, Jani Morelj in Anji Ramšak razkril, kakšno vabilo je prejel po pošti. Predsednik ga v ponedeljek vabi v Predsedniško palačo, kjer bo potekala podelitev srčnim dobrotnikom, ki z izjemnimi in izrednimi dejanji povezujejo Slovenijo.

miha-deželak, junak-na-poti
Darja Štravs Tisu
Deželak, junak na poti.

Jabolko navdiha bo Miha prejel zaradi dobrodelne akcije Deželak junak, kjer je s kvadrociklom prevozil Slovenijo in za otroke iz socialno ogroženih družin zbral neverjetnih 280 tisoč evrov. Poleg njega bodo priznanje prejeli še Društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki, Jaka Krebs in Društvo Rdeči noski.

miha-deželak, junak-na-poti
Darja Štravs Tisu
Deželak, junak na poti.

deželak vabilo
Radio 1
Častno vabilo

»Zelo sem ponosen in vesel. To je akcija celotna radia, vsi sodelavci radia so zaslužni za ta uspeh. Če bi lahko, pa bi povabil še vse poslušalce. Brez njih ne bi zbrali toliko denarja, vsako leto smo ga več. Iz srca sem jim hvaležen,« je povedal Miha, ki treme pred predsednikom nima. »Že večkrat smo se družili. Bil je z mano tudi na akciji, skupaj sva s kvadrociklom prevozila del poti. Je sproščen in zabaven predsednik. Bolj imam težavo kaj obleči, saj sem športni tip,« je v smehu povedal radijec. V ponedeljek bomo torej izvedeli kakšna stilska preobrazba čaka priljubljenega voditelja in dobrotnika.