Užalil Harryja

Charles si je želel deklico in ni skrival razočaranja

N.S.
7. 11. 2019, 20.19
Deli članek:

Britanski mediji so se v zadnjih dneh ponovno razpisali o pokojni princesi Diani. Na dan je prišlo, da naj bi v času druge nosečnosti pred možem Charlesom skrivala, da pod srcem ponovno nosi fantka.

Profimedia
Princ Charles se je ob Harryjevem rojstvu precej mrščil in bil nezadovoljen, da ni deklica.

Čeprav je od smrti princese Diane preteklo že več kot 20 let, je pokojna kraljica ljudskih src še vedno vroča tema vseh Britancev.

Več kot dve desetletji po njeni smrti mediji namreč še vedno odkrivajo nove sočne in zanimive informacije iz življenja princese Diane, nekdanje žene princa Charlesa ter mame princa Williama in princa Harryja. V zadnjih dneh številni britanski mediji pišejo o skrivnosti, ki jo je princesa Diana imela v času nosečnosti. Čeprav je vedela, da pod srcem nosi fantka, naj bi to po poročanju britanskega tabloida dolgo časa skrivala pred svojim soprogom, princem Charlesom. Ta naj bi si namreč zelo želel deklico, zato mu Diana dolgo časa ni razkrila, da pričakujeta drugega sina. »Na ultrazvoku je videla, da pričakujeta fanta, obenem pa je vedela, da si Charles želi deklico. Ko se je Harry rodil, je bil Charles najprej precej razočaran in tega niti ni skrival,« je tabloidom povedal kraljevski biograf Andrew Morton.

Profimedia
Čeprav si je Charles želel deklico, je bila Diana presrečna, da je rodila sina Harryja.

Charles pa ni bil razočaran le nad spolom otroka, ampak tudi nad dejstvom, da ima deček rdeče lase. Vse skupaj je pripeljalo do tega, da sta imela Diana in Charles v času zakona drug pred drugim kar nekaj skrivnosti in da so prav te bile na koncu usodne za njuno zvezo. Februarja 1996 sta sprejela odločitev, da se bosta ločila, kar jima je menda svetovala tudi kraljica Elizabeta II. Njuna ločitev je bila dokončana 28. avgusta 1996, eno leto pred Dianino smrtjo. Umrla je v pariškem predoru v prometni nesreči.