Zabava

Francoska diva Catherine Deneuve pristala v bolnišnici

R.T.
6. 11. 2019, 19.45
Posodobljeno: 6. 11. 2019, 19.52
Deli članek:

Francoska igralka Catherine Deneuve je med snemanjem zadnjega filma doživela blažjo možgansko kap, je danes sporočila njena družina.

Reuters
Catherine Deneuve

76-letna filmska diva Catherine Deneuve je po navedbah družine doživela »blažjo možgansko kap,« po kateri bo okrevala, poroča tiskovna agencija AP. »Na srečo njene motorične sposobnosti niso prizadete, a si mora seveda vzeti nekaj časa za počitek,« je družina navedla v izjavi za javnost. Igralka je pristala v bolnišnici v Parizu, več informacij pa družina ni želela razkriti. Po navedbah francoskih medijev naj bi možgansko kap doživela pozno ponoči oziroma danes v zgodnjih jutranjih urah. 

Deneuveova trenutno snema film z naslovom »De son vivant,« v katerem upodablja mamo, ki po zahrbtni bolezni izgubi sina. To je že tretji film, v katerem sodeljujeta z režiserko Emmanuelle Bercot. 76-letna zvezdnica je v svoji dolgotrajni karieri prejela številne nagrade, vključno z dvema cezarjema, francoskim odgovorom na ameriškega oskarja. Za cezarja je bila sicer nominirana kar 14-krat. Nastopala je tudi v filmih velikanov, kot staFrancoz Francois Truffaut in Španec Luis Bunuel. Ima dva otroka. Iz razmerja z režiserjem Rogerjem Vadimom sina Christiana Vadima ter hčerko, francosko igralko Chiaro Mastroianni, ki je bila plod njenega razmerja z igralcem Marcellom Mastroiannijem.