Tara je upravičeno ponosna, saj je lani prodala prav vse koledarje, ki so bili na voljo. »Prejeli smo tudi donacije, ki so močno presegale ceno samega koledarja. Letos pa imamo še dodatno pomoč, dobili smo glavno pokroviteljico, tako da bo še več denarja ostalo za zapuščene kosmate kepice,« ne more skriti veselja. 

Poznamo jo predvsem kot televizijsko voditeljico, a Tara Zupančič je lepotica, ki veliko svojega časa posveča reševanju in skrbi za zapuščene živali. Tako bo tudi letos izdala koledar, kjer pa ne boste gledali njenih lepih oblin, temveč imajo glavno vlogo – mačke. Lani je šel izkupiček od koledarja v dobrodelne namene, bo tako tudi letos? »Seveda, koledar bo tudi letos dobrodelen, že drugo leto ga pripravljam z Društvom za zaščito živali Arja. Celoten izkupiček od prodaje je namenjen zavrženim muckom, ki iščejo dom in morebiti potrebujejo tudi zdravstveno oskrbo. Društva se financirajo sama oziroma od donacij dobrih ljudi, zapuščenih živali pa je vedno več, zato sem se odločila, da jim pomagam na tak način.« Tara je ljubiteljica živali: »Že kot mala punčka sem po ulicah ’pobirala’ mucke in reševala živalice. To imamo v družini,« se prijazno nasmehne in pove, da ima zdaj doma mucko Arwen, »sicer pa skrbim tudi za okoliške prostoživeče mucke«.

2_ tara-zupancic
Andraž Muljavec
Tudi v letošnjem koledarju so v glavni vlogi mačke, in ne Tara.

Navdih je tudi glasba

To, da je Tara zaljubljena v Matevža Šaleharja - Hama, menda ni več skrivnost, nedolgo nazaj je povedala, da sicer ne živita pod isto streho, a se super razumeta. Ga spremlja na koncertih, je v prvi vrsti? »Nikoli nisem v prvi vrsti, ne glede na to, kdo stoji na odru,« pove z nasmeškom. Prej je bila namreč v zvezi s Tomijem Megličem, prav tako glasbenikom. Umetnost jo privlači in menda ni stvari, ki je ne počne: slika na keramiko, izdeluje lovilce sanj, grafično oblikuje, riše pohištvo, izdeluje grafike za reciklirane torbe, denarnice in nahrbtnike, našteva svoja neskončna zanimanja. »Navdihuje me pisan svet okoli mene, glasba, ljudje z močnimi karakterji, čistost živali in brezmejna narava.«

tara zupancic 1
Instagram
Lepa Tara med oddihom na morju. Sicer pa jo poznamo kot televizijsko voditeljico oddaj Pop In in Zvezde plešejo.

1_ tara-zupancic
Andraž Muljavec
Že od otroštva skrbi za prostoživeče mačke, pravi, da imajo to v družini.

4_tara zupančič
Osebni arhiv
Tudi če je na odru njen fant Matevž Šalehar - Hamo, Tara ni nikoli v prvi vrsti.