Zabava

Diano označila za vlačugo, ker je hodila z muslimanom

N.S.
2. 11. 2019, 20.43
Posodobljeno: 2. 11. 2019, 21.22
Deli članek:

Nekdanji butler princese Diane je v novem dokumentarnem filmu spregovoril o težavnem razmerju, ki ga je princesa Diana imela s svojo mamo Frances Shand Kydd. Razkril je, da je mama svojo hčerko v zadnjem telefonskem pogovoru označila za vlačugo, ker je bila v razmerju z muslimanom.

Profimedia
Njun srečen odnos je bil le igra!

Luč sveta je ugledal težko pričakovani dokumentarec Princess Diana's wicked stepmother oziroma v prevodu Zlobna mačeha princese Diane.

O prepiru med princeso Diano in njeno mamo je pripovedoval Dianin nekdanji butler Paul Burrell; v dokumentarcu je sicer spregovoril predvsem o princesinem razmerju z mačeho, grofico Raine Spencer, vendar je gledalce presenetilo in šokiralo tudi razmerje med princeso in njeno mamo Frances Shand Kydd. Dokumentarec namreč vključuje intervjuje z Dianinimi tesnimi prijatelji in ostalim njenim osebjem.

Profimedia
Diana in Dodi sta umrla v prometni nesreči.

Enainšestdesetletni Burrell je najprej delal za kraljico Elizabeto II., potem pa je leta 1987 postal Dianin butler ter v tej vlogi ostal vse do njene smrti. Burrell je dejal, da ne bo nikoli pozabil Dianinega zadnjega pogovora z mamo: »Bil sem ravno v svoji majhni shrambi pod glavnim stopniščem Kensingtonske palače in zaslišal sem ihtenje iz Dianine sobe.« Nato ga je Diana poklicala v sobo, hitro je stekel po stopnicah navzgor ter jo našel v sobi na tleh, k ušesu pa si je pritiskala telefon. »Pomignila mi je, naj pridem bližje, tako da sem lahko slišal, kaj je govorila njena mama, in dejala mi je, naj poslušam,« je pripovedoval Paul. »Gospa Shand Kydd je tisti večer že nekaj spila,« je pojasnil, preden je začel razlagati, zakaj je Frances svojo hčer ozmerjala z vlačugo. »Dejala je, da je 'vzgojila vlačugo, ki se vlači po mestu z muslimanom'. Diana je ihtela in mamo rotila, naj ji ne govori takšnih besed. Seveda je bila tako pijana, da je besede kar naprej ponavljala, Diana pa je nato rekla, da bo odložila telefon in nikoli več ne bo govorila z njo, in točno to je naredila. Res ni nikoli več govorila s svojo mamo,« je še dejal Burrell in tako razkril, da se je s tem razmerje mame in hčere končalo.

Profimedia
Dianin nekdanji butler Paul Burrell