Vse do četrte ure zjutraj

FOTO: Dee Jay Time poskrbel, da se je 8000 ljudi zibalo v ritmih svoje mladosti

R.T.
31. 10. 2019, 19.39
Posodobljeno: 31. 10. 2019, 20.57
Deli članek:

Še pomnite največjih uspešnic Amore mio, Laure ni več, Ujemi me, Ti Da Bu Di Bu Da, Jaz potrebujem več? Ali pa legendarnih We Like To Party, Boom Boom Boom Boom, Wannabe in drugih? 90. leta so se sinoči zopet vrnila v dvorano Stožice. Obiskovalcev? Kar 8000.

Bobo
Navdušeni obiskovalci v Stožicah.

Ikonična oddaja Dee Jay Time je razvnemala poslušalce Radia Salomon, kasneje snemala Bele albume in Power Mix in vsak božič napolnila dvorano Tivoli. Idejni vodja projekta Dean Windish ali Dean On The Mike in Dr. Silvana DJ, Andy in Jure so včasih pisali glasbeno zgodovino.

Dean On The Mike, ki z ekipo DeeJayTime že 26 let soustvarja plesne in pop trende s programom Radia Salomon, ob koncih tedna pa snov utrjuje s terenskimi vajami po klubih do zgodnjih utranjih ur, se je projekta 'desant na Stožice' že konec lanskega leta lotil v želji, da še enkrat na oder postavi skupino Power Dancers. "Čeprav smo bili že vse dogovorjeni, smo se na koncu v Stožicah srečali vsi glasbeni sopotniki, ki sem jih zložil na program okoli Powerk - razen Powerk. Seveda jih pogrešamo, a hkrati upam, da smo z nocojšnjo zabavo ter energijo, ki se je stkala med nastopajočimi in publiko postavili temelj, da se nam morda pridružijo na kateri od bodočih zabav iz serije DeeJayTime Back In Time. Da se bo zgodila še kakšna, sem prepričan, saj so se nocoj v areni ob številnih veteranih zabavali tudi tisoči mladih, ki z navdušenjem odkrivajo hite, ki smo jih ustvarili v četrt stoletja, mnogi med njimi pa so imeli priložnost sploh prvič (in v nekaterih primerih tudi zadnjič) v živo zaplesati in zapeti z glasbeniki, ki so soustvarili domačo in regionalno plesno pop sceno ob prelomu tisočletja."

Tokrat pa je Windish presenetil številne, v okviru dogodka so namreč moči združili: 4Fun in Karma, Colonia, Dadi Daz, MZ Hektor, Miran Rudan, Anja Rupel, Jan Plestenjak, Flirrt, Kingston, Mambo Kings ...

Led je prebil Dadi D.A.Z., podalpski Jon Bon Jovi in žrebec 90. let, katerega šarmu je podleglo tudi nekaj kolegic. Kingstonso z 'the best of the best of' šovom Stožice razplesali v sklopu praznovanja 25-letnice delovanja, za prvi vrhunec večera pa je poskrbela glasbena in modna ikona 90. let, Anja Rupel, v katere nastopu sta ob odru vidno uživala tudi njen Aleš Klinar in hči Luna.

Rok Lunaček, eden najbolj plodnih tekstopiscev zadnjih let, nas je je s Flirrt spomnil, da to ni postal po naključju, pred skokom na oder pa pripomnil, da je to verjetno prvič in zadnjič, da bo nastopil pred polnimi Stožicami, in na njem vidno užival. Mambo Kings so pripravili teren za Mirana Rudana in Jana Plestenjaka, pred zvezdami večera pa je kot presenečenje oder zavzel še MZ Hektor - ker pa je bil pri roki tudi Dadi D.A.Z., seveda ni šlo brez Kalimera.

A tudi s tem vrhuncev sinočnje zabave še ni bilo konec. Zaključek je pripadel hrvaškima skupinama Colonia in Karma, prava poslastica za nostalgike pa je bil nastop med njima. Po več kot desetletju so se namreč zbrali člani skupin 4 Fun in Gimme 5. Sicer brez Karmen in Deje, a tudi mladi Nastja Gabor in Flora Ema Lotrič sta prikazali odlično petje in odrski nastop, zato upamo, da ne zadnjič, ampak bomo lahko še kdaj skupaj zapeli Kraljico noči, Atlantido, Jaz potrebujem več in druge zimzelenčke, ki so se utrdili kot jekleni repertoar 'back in time' zabav. Skupina se je z nastopom poklonila tudi lani umrlemu članu obeh postav, Romanu Jugu.

Bobo
Dee Jay Time 2019

Bobo
Tudi mladina je uživala.

Obiskovalce so v dvorano spustili ob osmih zvečer, medtem ko so se lahko v ritmih glasbe zibali vse do četrte ure zjutraj.

Bobo
Miran Rudan je poskrbel za uspešnico Na božično noč.

Bobo
Dee Jay Time 2019

Množica je najbolj nestrpno pričakovala nastop nemške skupine Scooter, ki je obiskovalce v živo razvnemala s svojimi legendarnimi uspešnicami Maria (I Like It Loud), Nessaja, Hyper Hyper in še mnogimi drugimi. Niso pa premaknili le Slovenije, ampak tudi sosede - ob Ljubljani se je v Zagrebu prodalo največ vstopnic za sinočnji žur. Možje, ki tresejo arene ravno toliko časa, kot ekipa DeeJayTime, so sicer siti 90. let, saj niso obtičali v tistem času, ampak redno izdajajo novo muziko in bodo recimo v letu 2020 nastopili tudi na Tomorrowlandu.

Kljub temu, da so svoj prvi album izdali leta 1995, še vedno ustvarjajo. Nastop so zaznamovali tudi s pirotehničnim šovom in s tem poskrbeli za vrhunec večera.

"Super je bilo," je po nastopu povedal 55-letni blondinec, ki se od časov preboja s hitom Hyper Hyper vsaj na videz skoraj ni postaral. "Čutilo se je, da so nas slovenski oboževalci čakali res dolgo. Odlično so se odzivali, peli in noreli z nami, tako da smo veseli, da smo končno prišli k vam. Tokrat smo prilagodili program, sicer pa nismo ljubitelji 90. let. Ne hodimo na take žure, veliko bolj nas zanima premikanje naprej." Za zaključek pa z nasmeškom: "Pa saj tudi nostalgija ni več to, kar je bila v 90. letih."

Mimogrede, po špilu je šel spat le najmlajši član, Sebastian, H.P., Michael in ekipa pa so si za after privoščili obisk Kluba K4, alternativnega tehno žura v skladišču v Tobačni in 'gimnastičnega kluba' z damami svobodnih nazorov na obrobju Ljubljane. Vse skladno s sloganom 'always hardcore'!

Bobo
Idejni vodja dogodka Dean Windish oziroma Dean On The Mike.

Bobo
Dee Jay Time 2019

Bobo
Dee Jay Time 2019