PRISKRBITE SI MENEDŽERJA

V Sloveniji poje po hotelih, Hrvati ga kujejo v zvezde

E.J.
29. 10. 2019, 20.09
Deli članek:

Slovenski pevec Damiano Roi je v hrvaškem šovu Supertalent popolnoma navdušil žirijo, ki ne morejo verjeti, da tak talent poje po hotelih. Dali so mu en sam nasvet.

Mediaspeed
Damiana je širša javnost prvič spoznala v resničnostnem šovu Slovenija ima talent.

Damiano Roi (45) iz Maribora se je že pred leti predstavil v slovenskem šovu Slovenija ima talent, zdaj pa se je podal na novo tekmovanje: na hrvaški šov Supertalent, ki je zelo podoben slovenskemu talent šovu. Na odru je zapel arijo Giacoma Puccinia Nessun dorma. Žirija je bila popolnoma šokirana in navdušena nad njegovim petjem, dobil je štiri »da«, ob besedah žirantov pa se je razjokal. »Ni mi jasno, kako vi s tem glasom nimate menedžerja, pojete po hotelih. Tu nekaj ni v redu, glede na vaš vokal bi že zdavnaj morali vedeti za vas. Ali so v Sloveniji gluhi, da vas ne slišijo in prepoznajo?« je komentirala sama Maja Šuput, hrvaška zvezdnica, ostali žiranti pa so mu priporočili, da naj si čim prej najde menedžerja. Damiano ni mogel zadržati solz in se je ob vzklikih: »Vi ste senzacija!« iskreno razjokal od sreče, da sta njegov talent in trud vendarle opažena. »Prijavil sem se na prigovarjanje žene in sem zelo vesel, že cel dan me kličejo hrvaški mediji,« nam je po nastopu povedal Damiano.

Osebni arhiv
Damiano Roi je pred desetimi leti zapel z Oliverjem Dragojevićem

ŽENA PRAVI: TO JE KRIVICA

Leta 2010 je Damiano nastopil kot gost na koncertu Oliverja Dragojevića v Sloveniji. Dalmatinski pevec je takrat slovenskim medijem rekel, da je Damiano odličen pevec, in mu svetoval, naj vztraja v glasbeni karieri. Skupaj sta zapela Oliverjevo pesem Vjeruj u ljubav in Damiano je požel glasen aplavz. 

Pevec v predstavitvenem videu pove, da zelo malo spi, saj hodi v službo, ponoči pa poje po hotelih, hčerka Paris pa je povedala, da ji očka zelo manjka, saj stalno dela. Njegova žena Petra pa je izpostavila: »To je krivica. Vidiš pevke, ki le kažejo zadnjico in so brez glasu, pa so večje zvezde kot moj mož, ki ima takšen glas.« Damiano pravi, da sta ga žena in hčerka podpirali iz zaodrja in da se že veseli naslednjega nastopa konec novembra. »Na polfinalu bom ponovno zapel arijo, sem pa zelo srečen in vesel, da sem dobro predstavil našo državo in sebe,« pravi Damiano, ki bi z nastopom rad pokazal hčerki Paris, da je treba marljivo delati in vztrajati, če želiš uspeti.