Znani na modni pisti

FOTO: Ko slovenski vrhunski športniki postanejo manekeni

Andreja Comino
23. 10. 2019, 20.20
Deli članek:

Športniki vse dni trdo trenirajo. Njihov osnovni cilj ni izklesano telo, temveč vrhunski rezultati, medalje in nazivi prvakov. Jeklene mišice so le posledica njihovega načina življenja. Zato pa se znajdejo v precejšnji zadregi, ko naredijo kakšen izlet v neznano.

Mediaspeed
Filip Flisar je bil na modni brvi suveren in se je celo šalil.

Za enega je pred kratkim poskrbela uspešna podjetnica Nataša Berginc, ki je želela okroglo, trideseto obletnico svoje blagovne znamke športnih oblačil predstaviti nekoliko drugače, z »resničnimi« ljudmi, ki ta oblačila uporabljajo v vsakodnevnem življenju.
Poleg znanih manekenk, kot so Sabina Remar, Iryna Osypenko, Zlata Okugić, Karin Škufca in druge, je na modno brv povabila svoje varovance športnike, s katerimi sodeluje že vrsto let.

Mediaspeed
Kolesar Boris Praznik se po brvi ni sprehodil, temveč zapeljal s kolesom.

Lažje je drveti kot hoditi pred občinstvom

Deskar na snegu Tim Mastnak je suveren na belih strminah, na modni brvi pa je bil kar malo v zadregi. »Čeprav sem vedel, kaj približno me čaka, sem imel kar precejšen cmok v grlu,« je iskreno priznal mladenič. Kljub temu njegove treme ni bilo opaziti. Samozavestno, kot pravi maneken, je zakorakal po brvi in že kmalu se je zdelo, da se povsem znajde v novem okolju in mu postaja čisto domače. »Lepo se je bilo lotiti tega modnega izziva, vendar se bom v prihodnje raje držal tega, kar obvladam, športa,« je dejal Tim, ki je imel letos že več kot trideset dni treningov na snegu (ledenikih), kmalu pa ga čaka začetek sezone in nova borba za odličja.

mediaspeed
Deskarju na snegu Timu Mastnaku je bilo na začetku malce nerodno, vendar je obvladal svojo tremo.

»Z nastopanjem nimam večjih težav; četudi sem kdaj v zadregi, to hitro premagam,« je povedal smučarski krosist Filip Flisar, ki je široko nasmejan zakorakal po brvi. Kolesar Boris Praznik pa je manekensko delo opravil nekoliko drugače, tako, da se je po brvi zapeljal s kolesom in pri tem spretno lovil ravnotežje. Zelo samozavesten je bil tudi smučarski demonstrator Sandi Murovec - Muri, ki se znajde tako na odrih kot pred kamerami, četudi je njegov naravni element sneg. Vsi nastopajoči pa so se strinjali, da se je lepo lotevati novih izzivov, saj je to premik iz cone udobja.

Mediaspeed
Sandi Murovec - Muri je vajen odra, saj je dan pred modno revijo predstavil svojo knjigo Biti mojstrski …