Felicity Huffman

FOTO: Zvezdnica serije Razočarane gospodinje v zaporu

J.P.
21. 10. 2019, 10.33
Posodobljeno: 21. 10. 2019, 10.35
Deli članek:

V petek, 13. septembra je bila obsojena na 14 dni zapora, 30.000 dolarjev denarne kazni (dobrih 26.000 evrov), 250 ur družbenega koristnega dela in leto dni pogojne kazni.

Profimedia
Felicity Huffman

Zvezdnica serije Razočarane gospodinje in nominiranka za oskarja za vlogo v filmu Transamerika Felicity Huffman (56) je bila spoznana za krivo sodelovanja v zaroti zaradi vpisov otrok na univerze s pomočjo prevare. Od več kot 30 staršev je večina staršev priznala krivdo, tudi Huffmanova.

Profimedia
Felicity Huffman

Šlo je za zaroto, ki jo je organiziral William Singer s tem, da je podkupoval učitelje in ponarejal rezultate testov v zameno za plačilo. Skupaj je bilo vpletenih več kot 50 oseb. Otroci premožnih staršev so si želeli na dobre univerze, njihovo znanje ni bilo dovolj dobro in starši so jim uredili bližnjico.
Huffmanova je Singerju plačala 15.000 dolarjev (dobrih 13.000 evrov), da je ponaredil standardne teste za njeno hči, ki ji ni šlo najbolje. Sodnici je povedala, da je želela biti dobra mati in pomagati hčerki. Opravičila se je sodišču in svojima hčerkama ter možu, prav tako igralcu Williamu H. Maceyju.

Profimedia
Felicity Huffman

Tožilci so za igralko zahtevali 30 dni zapora, odvetniki so prosili za kazen brez zapora, sodnica Indira Talwani pa je ubrala srednjo pot in ji ob izreku kazni dejala, da je poravnala svoj dolg.

Profimedia
Felicity Huffman

Kazen prestaja v kalifornijskem zaporu FCI Dublin.