VIDEO: Balkanska mladina bolje zvija džointe, kot pite

V.M.
21. 10. 2019, 08.48
Posodobljeno: 21. 10. 2019, 09.03
Deli članek:

Alter turbo-folk zasedba, ki sliši na ime Leni Kravac, je javnost presenetila s skladbo in neobičajnim videospotom Pite ispod sača, ki s seboj prinaša osveščevalno noto. Glasbeniki namreč skušajo predramiti javnost s humornim prikazom zaskrbljujočega življenja balkanske mladine.

Viral post-production
Novi spot skupine Leni Kravac

Kokain v bureku? Ja, tudi to lahko zasledite v neobičajnem videospotu skupine Leni Kravac.
In prav okrog bureka oz. okrog pit, kot jih imenujejo v Bosni, so ustvarjalci spletli zgodbo, ki opisuje življenje mladine in hitro bledenje tradicionalnih vrednot, ki jih v njihove roke precej neuspešno predajajo starejše generacije.

Spot "Pite ispod sača" pripoveduje o tem, da današnja balkanska mladina bolje zvija džointe kot pa pite. Zgodba prikazuje kuharsko oddajo, kjer skuša trojica mladih speči popolno pito pod peko. Žal večinoma neuspešno, saj jih priprava hrane ne zanima preveč.

Tekom zgodbe tako sledimo poskusom influencerke Dženy, profesionalne dive Jelene in pa Mirku, ki pri 35-ih še živi pri mami. "Želeli smo narediti drugačen spot. Zgodba na zabaven način prikazuje, kako se odmikamo od tradicij in smo preveč zatopljeni sami vase, v telefone in iščemo instant zadovoljstva," pravi režiser Matija Jašarov.