Matic je vsak dan v tednu poskusil neko novo jed, ki je še nikoli v življenju ni jedel. »Kar se tiče hrane sem zelo klasičen. Moja najljubša hrana sta dunajski zrezek in pomfri. Tudi, če grem v gostilno, petkrat pregledam meni in potem naročim preverjeno kombinacijo. Včasih pa tudi sebe presenetim in naročim pico,« je v smehu povedal Matic, ki je izziv začel s sirnim in mesnim burekom, katerega še nikol v življenju ni jedel.

burek, jean-frbežar
Radio Antena
Antenin voditelj v akciji.

»Moram priznati, da je bil dober. Boljši mi je sirni, mesni je bil precej suh. Sem pa rekel, da bom poskusil še pica burek. Sicer ne vem, če ga bom še kdaj naročil, bom raje izbral kakšen hamburger,« je dejal radijec.

Poleg bureka je 22-letnik poskusil še kaviar in vampe. »Kaviar je bil res ogaben, imel je zelo močan okus, pa še na ta veliki žlici sem ga dobil, v kupčku. Vampi pa so smrdeli, bili žilavi, komaj sem jih pregriznil« je povedal voditelj. Za finale petkovih norih izzivov skupaj z bonboni Fisherman's friend ga je čakala morska poslastica izpod rok kuharja Janija Jugovica. Špageti s školjkami, sipinim črnilom, posušenimi jajci od morske ribe ciplja, ter feferoni. »Tudi to mi ni bilo dobro. Morska hrana mi že tako smrdi. Burek je bil daleč najboljši. Za nagrado sem si potem privoščil dunajski zrezek in pomfri, sva si ga z Jeanom razdelila,« je v smehu sklenil voditelj.

V video posnetku si poglejte kakšna je bila njegova reakcija ob tej kulinarični poslastici.