Rok Lunaček

Glasbo imamo radi, ker nam obudi spomin

E.J.
11. 10. 2019, 21.00
Deli članek:

Rok Lunaček pravi, da kadar poje uspešnice iz 22 let dolge glasbene kariere, je vedno v občutku tistega časa, v katerem so nastale.

Marko Vavpotič / M24
Rok Lunaček se s skupino Flirrt pripravlja na konec meseca, ko bo zapel uspešnice iz 90. let in konca tisočletja.

Rok Lunaček (41) iz zasedbe Flirrt se je na Radiu Aktual oglasil v zgodnjih jutranjih urah in dokazal, da zna uspešnice, ki jih je nanizal s skupino konec 90. let in na prelomu tisočletja, še vedno vrhunsko odpeti. Danes že legendarne Flirrtove komade, kot sta Romeo in Julija ter V mojem telesu, bodo fantje namreč zapeli na do zdaj največjem DeeJay Time Back in Time dogodku konec meseca v Stožicah. »Mi sicer ne igramo Dee Jay Time glasbe, to je naš 'izskok', ki ga bomo z veseljem naredili. Radio Salomon nas je zelo podpiral in delal remikse, ki so se takrat, konec 90. let, in pozneje zelo poslušali,« je dejal Rok.

Mediaspeed
Frontman skupine Flirrt pravi, da na večjih koncertih igrajo in pojejo uspešnic, za oboževalce pa pripravljajo akustične koncerte, na katerih igrajo manj znane komade.

Priredbe so lahko boljše od originala

»Glasba je spomin,« je nadaljeval Rok pogovor o danes že legendarnih uspešnicah. »Zakaj imajo ljudje radi glasbo in hrano? Ko nekaj poješ, se obudi spomin in enako je s pesmimi. Včasih so priredbe starih pesmi celo boljše od originala, toda ljudje na njih kažejo s prstom, ker so čustveno vezani na original, ta jim obudi spomin.« Pa Rok – se tudi njemu obudi spomin, ko poje pesem izpred 20 let? »Da, ko jo pojem, sem v tistem občutku iz tistega časa, kar je zanimivo, ker danes drugače razmišljam. Seveda sem starejši več kot 20 let.«