In s predstavo Seks po slovensko je na oder Španskih borcev, ponosno, stopil Vid Valič. Vid, ki se je kalil na tekmovanjih v ŠILI (šolski improligi, ekipa Vidci) in je (že) živa legenda slovenske standup komedije, je prvič samostojno nastopil pred 13 leti.

Vsi, ki nastopajo samostojno, morajo biti dobri igralci. Samozavestni. Prepričljivi. Dojemljivi. Čeprav je Vid v svojih vlogah – naj si bo, da govori o seksu … ali o seksu – več kot odličen, ga na AGRFT niso sprejeli. A občinstvo, ki se na Vidovih predstavah med smehom valja po stolih in pod njimi, je komisiji zaradi odločitve hvaležno. Vid se je vesoljnemu občinstvu predstavil pred devetimi leti, ko je začel s Petrom Polesom voditi oddajo Slovenija ima talent. Sledila je oddaja Vid in Pero show. In po tem je z malih zaslonov izginil. Še dobro, da ni izginil daleč!

vid 04
vito tofaj
Amanda Mlakar in sinova: Domen Valič in Vid Valič

KOMAJ ČAKAMO!

Stavek smo po Vidovih odličnih predstavah, predvsem Udar po moško 1/2 z Denisom Avdićem in Tvoj bodoči bivši mož (premiero je imel pred dvema letoma), slišali večkrat. Ker se Slovenci, kot vsi, radi smejimo. Še najbolj snovi, o kateri večina ne govori javno. Vid o tem – tokrat (znova) o seksu – govori tako preprosto in sproščeno, da ga razumejo vsi. No, večina prav gotovo. In njegovim prigodam in domislicam, od katerih je večina zrasla na njegovem zeljniku … ali še bolje, v njegovi postelji, se je lahko smejati.

Ker je Vida zabavno gledati tudi iz domačega naslanjača: 10. oktobra bo na Planet TV drugi del Vidove predstave Tvoj bodoči bivši mož. 

»Povprečen Slovenec pomisli na seks vsakih 28 minut,« je med drugim razložil Vid. »Lahko se vprašamo, na kaj v premoru med govorom Marjana Šarca … pomisli na Bratuškovo v leopardjem krilu? Na kaj pomisli Janez Janša?« »Nase!!!« je prišel odgovor iz občinstva. In dvorana se je, ne prvič in še zdaleč ne zadnjič, stresla od smeha.