NOVI PROJEKTI, NOV SLOG

Salome je zdaj pripravljena, da se vrne v domovino kot ženska

E.J.
5. 10. 2019, 19.48
Posodobljeno: 5. 10. 2019, 20.06
Deli članek:

Po novem kratkolaska in s šestimi kilogrami manj se Salome odpravlja na gledališke odre na Hrvaškem. Kako je na hitro shujšala?

Osebni arhiv
Pravi, da si je od nekdaj želela krajše lase, z novimi projekti pa je bil čas za nov slog.

Šaljiva Salome je že večkrat poudarila, da je edini recept za hujšanje: manj jej. In da bi dokazala svojo trditev, se je odločila za dieto po načelu 8/16, kar pomeni, da osem ur uživaš hrano, ostali čas pa le tekočino. 

Najbolj znana slovenska transseksualka, sicer pa znana medijska osebnost Salome (50), bo kmalu nastopila v hrvaški različici predstave Menopavza. Salome že blesti v slovenski različici, priznava pa, da je bilo nastopanje v gledališki predstavi njena velika želja. Ob njej igrajo diva Helena Blagne, igralka Zvezdana Mlakar in Urška Vučak Markež. Zabavni muzikal o tegobah menopavze bo konec meseca doživel premiero v Zagrebu, v igralsko ekipo pa so povabili tudi Salome. »Hrvaški producenti so si ogledali slovensko različico predstave in me nato vprašali, ali bi igrala tudi na Hrvaškem. To je moja domovina, kjer sem rojena in kjer sem prav tako znana oseba,« je dejala dama, ki si bo tudi na Hrvaškem oder delila z znanimi osebami. »Igram s Sanjo Doležal, Arijano Čulina in Karmelo Vukov Colić. Veliko se smejimo, jokamo in zabavamo. Sicer pa priznam, da je kar težko igrati enako predstavo v dveh jezikih.« Kot je znano, se je Salome rodila kot moški in pred časom opravila dokončno spremenitev spola v žensko. »Zdaj sem pripravljena, da se kot ženska vrnem v domovino,« je še povedala.

Salome se je rodila kot moški, Nenad Ćuča Žentil na hrvaškem otoku Rab, in si je že od otroštva želela postati ženska. Ima še brata in sestro. 

LASJE IMAJO SPOMIN

Z novimi projekti je klepetava Salome spremenila tudi svoj slog. »Pravijo, da imajo lasje svoj spomin in zdaj je čas za nove spomine,« je povedala po novem skoraj kratkolaska, ki je tudi uspešno shujšala. »Počutim se odlično. Zdaj bom igrala v dveh predstavah hkrati, v slovenski in hrvaški. Čeprav imam stanovanje v Ljubljani in Zagrebu, bom veliko na cesti.« Po premieri v Zagrebu bo s predstavo imela turnejo po vsej Hrvaški.