Junaki uspešnice izpred dveh let, ki si jo je ogledalo skoraj 90.000 gledalcev, so se pred svoje oboževalce vrnili v velikem slogu. Košarkar naj bo 2 je prvi dan predvajanja kar dvakrat napolnil ljubljanski Kolosej - dopoldanskim projekcijam za šolarje je zvečer sledila še svečana premiera – dvorane pa so bile polne tudi v Mariboxu Maribor, Cineplexxu Celje in dan kasneje tudi v Cineplexxu Kranj in ponovno v Mariboxu, kjer je filmska ekipa pozdravila svoje oboževalce. Sledil je pravi košarkarski kino vikend, saj si je bilo film mogoče ogledati v večini kinodvoran po Sloveniji, že v ponedeljek, kar je peti dan predvajanja, pa so števci zabeležili 10.000 gledalca.

Družinska komedija Košarkar naj bo 2 nadaljuje svoj pohod po filmskih platnih. Posebej veselo bo v kinematografih tudi prihodnji teden, ko si bo v okviru Tedna otroka Košarkarja ogledale nove skupine otrok in mladih.

košarkar-naj-bo-2
Kolosej
Košarkar naj bo 2

Filmska ekipa je nad odzivi in obiskom v prvih dneh več kot navdušena

»Nekoč davno smo si s filmsko ekipo zaželeli ustvariti zabaven in srčen film, zdaj vidimo, da nam je to uspelo. Obisk kinodvoran v teh prvih dneh predvajanja je čudovit in odzivi gledalcev, mlajših in starejših, so res sončni. To je izjemno lepo. Nam je v veliko zadovoljstvo in nas več kot navdušuje. Ali kot pravi lik iz filma: "To še ni konec, to je šele začetek,« je povedal režiser Boris Bezić.

»Premiera in prvi dnevi po njej so bili sicer naporni, a hkrati smo se imeli res super, saj je užitek, ko vidiš, da so dvorane polne in da je ljudem film všeč. Razdelili smo veliko podpisov in moram reči, da me kar malo boli roka. Veselim se tudi prihodnjih tednov, ko bomo s soigralci obiskali še nekaj mest in se kot filmska ekipa predstavili gledalcem,« pa je po prvih dneh svoje vtise strnil Klemen Kostrevc, ki je v filmu upodobil Ranto.

KOŠARKAR NAJ BO 2_premierne projekcije (3)
Arhiv
Kosarkar naj bo 2

O zgodbi

Družinska komedija Košarkar naj bo 2 nadaljuje duhovito pripoved o Ranti, fantu, ki je tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval. O nerodnem in tako lenem fantu, da je morala zvečer postelja sama k njemu, sicer je kar stoje zaspal. Tako je bilo dokler ni usoda v njegove roke položila košarkarske žoge, ki mu je spremenila življenje.

Ranta je postal izjemen športnik in privlačen mladenič. S tem je prišla tudi prva ljubezen Metka, ki jo je kljub oviram uspel osvojiti s pomočjo najboljšega prijatelja - glasnega in drznega Smodlaka. Z njim in Metko ob strani je Ranta dosegal višave na vseh področjih.

KOŠARKAR NAJ BO 2_Klemen Kostrevc_Gaja Filač
arhiv filma
Ranta (Klemen Kostrevc) in Metka (Gaja Filač)

Drugi del filma nadaljuje zgodbo prvega, a leto kasneje. Na videz je vse v najlepšem redu, ko poletno predpočitniško vzdušje pretresejo nepredvidene šolske obveznosti, ljubezenske težave in košarkarski zapleti. Toda Ranta in druščina se ne dajo …

Film Košarkar naj bo 2 je nastal v produkciji Gustav filma in koprodukciji RTV Slovenija, s sofinanciranjem Slovenskega filmskega centra.  Kot koproducenti so sodelovala še podjetja  Mb Grip, Studio Ritem, Unicasting in Pecl.

košarkar-naj-bo-2
Kolosej
Košarkar naj bo 2

082mv
Arhiv
Kosarkar naj bo 2