Skupina Victory

Svojemu pevcu med dieto ponujajo burek in piškote

E.J.
4. 10. 2019, 06.54
Deli članek:

V videospotu nove pesmi skupine Victory nastopa dekle Marka Vlahoviča, sina pevca skupine Mikija Vlahoviča, ki si je z oktobrom zadal nov izziv.

Osebni arhiv
Med intervjujem so fantje iz skupine Victory svojemu pevcu Mikiju Vlahoviču, ki je začel hujšati, ponujali domače piškote, narejene z maslom, a se jim je Miki uspešno odrekel.

Fantje iz skupine Victory pravijo, da so še iz dobre stare šole in zato nikoli ne zamujajo, sploh pa ne za predstavitev nove pesmi z naslovom Najlepša si na Radiu Aktual. Kljub zgodnji uri so bili nasmejani. O nastanku nove pesmi pevec skupine Miki Vlahovič (50) pove: »Besedilo je napisal Rok Lunaček, in sicer po pogovoru z mano. Verjetno sva se pogovarjala o puncah.« Videospot za ljubezensko pesem so posneli v Zalogu, in sicer v dvorani, kjer je Miki začel igrati namizni tenis. »Treniral sem ga skoraj 13 let. Bil sem med najboljšimi šestnajstimi v Jugoslaviji,« se svojih športnih dni spominja Miki. »Potem pa sem začel igrati kitaro in ugotovil, da je to bistveno lažje in da te opazi več punc.«

Sašo Radej in arhiv skupine Victory
Fantje iz skupine Victory pred 30 leti, ko so se odpravili na trimesečno turnejo po Finski, kjer so nastopali z zvezdami, kot so Billy Idol in Scorpions.

Igralka je sinovo dekle

V videospotu spremljamo zgodbo najstniške ljubezni, fantje pa imajo za to pesem tudi poseben razlog. »Razlog so tudi maturantski plesi, kjer veliko nastopamo in kjer se rojevajo mlade ljubezni.« Kako pa se spominja svoje najstniške ljubezni? V zadregi se nasmehne in pove: »V videospotu glavna igralca stojita na pločniku, kjer sem dobil svoj prvi poljub. No, videospot govori o čistosti ljubezni, kako se dva šele spoznavata. In še to lahko povem: igralka v videospotu je punca mojega sina.« Mark Vlahovič je namreč nadarjen hokejist in že ima dekle, medtem ko Miki zagotavlja, da hčerka Tia fanta nima.

Pevec je sicer v začetku oktobra začel načrtno hujšati. Fantje iz skupine tako stalno preizkušajo moč njegove volje, pod nos so mu denimo pomolili slastne domače piškote. »Mi mu dajemo le izziv,« hudomušno pravijo.