Kako hitro raste

Murkov sin Tiar je upihnil že sedmo svečko

N.S.
3. 10. 2019, 06.55
Deli članek:

O najboljšem samopromotorju Damjanu Murku vsi, ki ga spoznajo, pravijo, da je neverjetno, kako zelo uspešno vozi slalom med zasebnim in odrskim življenjem. In prav te dni kar sije od ponosa zaradi svojega sina Tiarja.

Uroš Apostolovič - Apo
Murko priznava, da šele po otrocih vidimo, kako zelo hitro čas beži in kaj smo pustili za seboj.

Damjan Murko pravi, da kadar je doma, je oče in mož, na odru pa je od publike. »To je način življenja, ki sem se ga skozi vsa leta navadil živeti in ga dojemam kot nekaj običajnega,« je priznal.

Uroš Apostolovič - Apo
Mali slavljenec Tiar

»Ponosen sem, da lahko rečem, da je za nama z ženo že velik del uspeha pri vzgoji najinega sina, in če bova tako nadaljevala, se nimava česa bati, gotovo bo Tiar zrastel v osebo, ki je ponosna na svoje starše in vredna svojega imena.«

»Pred sedmimi leti sem spoznal, zakaj sem bil poslan na Zemljo, kakšno je moje poslanstvo, biti v prvi vrsti oče. S soprogo se iz dneva v dan trudiva, da najinemu sončku nič ne manjka, in to nama vrača s spoštovanjem in neizmerno ljubeznijo. Otroku želiva normalno otroštvo, polno razigranosti in hvaležnosti, da smo kot družina tako zelo povezani. Ko je otrok v tvojem objemu, takrat veš, da bog obstaja, in veš, da si zanj najboljši oče na svetu,« je priznal ponosni očka. »Tiar hodi v drugi razred. Morate vedeti, da svoj lik in posel gradim po premišljeni strategiji, kako s provokacijo pri ljudeh vzbuditi takšna in drugačna čustva. Vse je v pogovoru in sin popolnoma razume, da sem doma in v šoli samo oče, na odru pa od publike. To sta dve popolnoma ločeni stvari in ena z drugo, lahko rečem, nima dejanske povezave. Ko ga recimo pospremim v šolo in bi se otroci radi fotografirali z mano, jim dam jasno vedeti, da v tistem trenutku nisem javna oseba in da se bomo fotografirali na katerem izmed mojih nastopov,« je dodal Murko.