Zabava

Za rakom dojk zbolel oče znane pevke

A.S.
2. 10. 2019, 11.59
Posodobljeno: 2. 10. 2019, 12.21
Deli članek:

Mathew Knowles, oče znane pevke Beyonce, je odkril, da boleha za rakom na prsih.

Profimedia
Oče in hči.

67-letnik je o svojem zdravstvenem stanju spregovoril v intervjuju za kultno televizijsko oddajo Good morning America. Del intervjuja so objavili v torek, prvi dan rožnatega oktobra, ki je sicer svetovni mesec osveščanja o raku dojk.

»Rak dojk je v razvitem svetu najpogostejši rak pri ženskah in zato pomemben javno zdravstveni problem,« so zapisali na spletni strani Onkološkega inštituta Ljubljana in dodali: »V Sloveniji je za rakom dojk v letu 2014 zbolelo 1.301 bolnikov, pri čemer približno 1 % raka dojk predstavljajo moški bolniki. Pojavnost v zadnjih desetletjih narašča«.

Za rakom dojk moški le redko zbolijo. Pacienti, ki jim diagnosticirajo to bolezen pa so navadno starejši od 60 let. Znaki so podobni kot pri ženskah: praviloma neboleča grčasta zatrdlina, ugreznjenje bradavice in izcedek iz bradavice.

Knowles je sicer ustanovil glasbeno skupino Destiny's Child, ki je njegovo starejšo hčerko Beyonce izstrelila med zvezde.

Do leta 2011 je 67-letnik sicer živel z mamo omenjene pevke Tino, sedaj pa je v zakonskem stanu z  Gino, s katero imata dva otroka.

Profimedia
Matthew s hčerko Beyonce in vnukinjo Blue Ivy Carter.