Princesa Beatrice

FOTO: Britanska princesa zaročena z italijanskim milijonarjem

J.P./STA
26. 9. 2019, 14.48
Posodobljeno: 26. 9. 2019, 14.53
Deli članek:

Britanska princesa Beatrice, hči princa Andrewa in vnukinja kraljice Elizabete, se je v začetku meseca zaročila z nepremičninskim poslovnežem in italijanskim plemičem Edoardom Mapellijem Mozzijem. Poročila naj bi se prihodnje leto.

Profimedia
Beatrice in Edoardo Mapelli Mozzi naj bi se sicer poznala že leta, skupaj pa sta od novembra lani.

31-letna princesa in 34-letni poslovnež sta se zaročila med njunim obiskom Italije med vikendom v začetku septembra, so še sporočili iz Buckinghamske palače.

"Zelo sva navdušena, ko se podajava na skupno življenjsko avanturo," sta sporočila v skupni izjavi. "Imava veliko podobnih interesov in vrednot in prepričana sva, da bo to ostalo med nama v prihodnosti, polni ljubezni in sreče," sta še dodala.

Profimedia
Mozzi je potomec italijanske plemiške družine in ima tudi naziv grofa.

Starejša hči Andrewa in vojvodinje Yorške Sarah je deveta v vrsti za britansko krono. Ima še mlajšo sestro Eugenie, ki se je oktobra lani poročila z Jackom Brooksbankom.

Beatrice in Edoardo Mapelli Mozzi naj bi se sicer poznala že leta, skupaj pa sta od novembra lani. Zaradi Beatrice je tudi zapustil prejšnjo dekle Daro Huang, s katero sta imela komaj leto dni starega sina. Beatrice je bila tedaj samska, se je pa leta 2016 po desetih letih zveze razšla z Američanom Davom Clarkom.

Profimedia
Poročila naj bi se prihodnje leto.

Mozzi je sicer potomec italijanske plemiške družine in ima tudi naziv grofa. Vendar je znan predvsem kot nepremičninski poslovnež, ki je z opremljanjem dragih stanovanj za bogate goste postal multimilijonar.