Pomoč za Kris

VIDEO: V studiu Denis Avdić Showa so tekle solze

N.N.
26. 9. 2019, 13.48
Posodobljeno: 26. 9. 2019, 14.37
Deli članek:

Na pomoč malemu Krisu, ki se je rodil s spinalno mišično atrofijo, je priskočil tudi Radio 1 in ekipa najbolj poslušanega jutranjega programa v Sloveniji, Denis Avdić Showa.

Radio 1
Denis Avdić Show

Ker se danes mobilni studio v sklopu velike slovenske turneje nahaja v Kopru, je voditelj Denis Avdić v goste povabil domačina, Krisovo babico in dedka, ki sta čustveno nagovorila poslušalce.

Radio 1
Mobilni studio se v sklopu velike slovenske turneje danes nahaja v Kopru.

Kris in njegova mamica Ana se trenutno nahajata na rehabilitaciji, zato žal v studio nista mogla priti, sta pa se oglasila po telefonu. Ob poslušanju nesrečne zgodbe o prisrčnem fantku, so voditeljem Mihi Deželaku, Anji Ramšak in Jani Morelj pritekle solze, brez robčkov skorajda ni šlo.

Radio 1
Kris in njegova mamica Ana se trenutno nahajata na rehabilitaciji, zato žal v studio nista mogla priti, sta pa se oglasila po telefonu.

Slovenija je resnično združila moči in aktivno pomaga zbirati denarna sredstva za revolucionarno zdravilo, ki na ameriškem trgu stane 2,3 milijona evrov in bi 19-mesečniku pomagalo do ozdravitve.

Radio 1
Brez robčkov skorajda ni šlo.

»Pomoč Krisu so izrazili tudi slovenski odbojkarji, pa tudi Luka Dončič. Športniki so se v dobrodelne akcije vključili tudi v tujini. Madžari so potrebovali dva milijona in jih zbrali v šestih dneh, podobna zgodba se je odvijala tudi na Hrvaškem in v Bosni. Mogoče en predlog, mislim, da je trenutno najbolj vpliven Slovenec v svetu, Aleksander Čeferin, predsednik Uefe. Mislim, da je on oseba, ki bi lahko stvar pognal še hitreje,« je povedal Avdić, ki je od enega izmed poslušalcev dobil predlog naj se družina obrne na ameriško prvo damo Melanijo Trump, saj se v New Yorku trenutno mudita Marjan Šarec in Miro Cerar. Še več takih predlogov in njihovih odzivov si poglejte v videoposnetku.

Radio 1
Voditeljem so pritekle solze.