Modne piste

Lani blestela kraljica, letos njen sin Charles

S.N.Č.
24. 9. 2019, 06.57
Deli članek:

Teden mode v Londonu velja za enega od najpomembnejših dogodkov na svetu, saj se toliko družabne smetane kot tam ne zbere niti na podobnih dogodkih v Parizu, Milanu ali New Yorku.

Profimedia
Kraljica in Anne lani, tik ob modni pisti

Lanski teden mode je bolj kot po kreacijah ostal v spominu zaradi najvišje možne gostje v prvi vrsti – angleške kraljice Elizabete II., ki se je v družbi največje svetovne modne gurujke, urednice Voguea Anne Wintour, imela odlično. Dami sta tiho komentirali dogajanje na pisti in se večino časa tudi smehljali.

Mnogi so menili, da je to višek, ki ga kraljeva družina lahko prida imenitnosti dogodka. A so se ušteli.

Profimedia
Zmagovalni pohod dvojca Vin+Omi ob koncu revije, ki je kot zaključek tedna potekala v imenitnem londonskem hotelu Savoy.

TRAJNI TRUD

Modni dogodek, ki je potekal prejšnji teden, je namreč povsem na svoj način zaznamoval britanski prestolonaslednik princ Charles.

Zagrizeni naravovarstvenik je v svojih aktivističnih govorih že večkrat opozoril, da se ljudje premalo zavedamo, kako velika onesnaževalka okolja je modna industrija. Z raznimi akcijami se tudi že desetletje trudi, da modna industrija vse bolj upošteva ekološka načela. Ustanovil je celo organizacijo, v kateri se skupaj z rejci ovc prizadevajo, da bi ljudje več segali po naravnih oblačilih iz domače volne.

Profimedia
Princ na modno prizorišče ni prišel, zastopala ga je njegova glavna vrtnarka Debs Goodenough.

NOVA IDEJA

Pozimi pa je Charles dobil novo idejo, ki se popolnoma sklada z njegovim trajnim delovanjem za ekološko ozaveščenost v svetu mode. Že pozimi je na klasičen način, z na roko napisanim pismom, kontaktiral naravovarstveno najbolj ozaveščeni britanski modni dvojec, Vin+Omi, in mu ponudil rastlinje s svojega podeželskega posestva Highgrove.

Oblikovalca sta bila nad idejo navdušena in sta iz različnih rastlin, med katerimi so bili tudi pleveli in koprive, v kombinaciji z drugimi naravnimi materiali, pripravila kolekcijo pomlad/poletje 2020 ter jo z velikanskim uspehom predstavila na tokratnem tednu mode.