Pogreša očeta

Domen Kumer še ni prebolel izgube, izdal pa je že tretjo pesem po vrnitvi

E.J.
21. 9. 2019, 20.37
Posodobljeno: 21. 9. 2019, 21.39
Deli članek:

Domen Kumer je po vrnitvi v glasbene vode izdal že tretjo pesem in kot pravi, ga je k vrnitvi v glasbene vode spodbudil tudi njegov pokojni oče.

Aleš Rod
Spomladi je Domen izgubil očeta Rajka in njegove izgube še ni prebolel.

Štajerec Domen Kumer (36) je predstavil novo pesem z naslovom Prva runda, a kot pravi, ni nujno, da gre spet za alkohol, njegova prejšnja pesem je namreč nosila naslov Najboljše vino. »V eno noči lahko pride do prve runde marsičesa,« pravi Domen, ki se je pred časom po dolgem premoru spet vrnil v glasbene vode. Pravi, da se dobro počuti in da ga je dobro sprejela tudi publika. »Boljše je, kot sem pričakoval. Tudi na nastopih je občinstvo navdušeno, čeprav priznavam, da sem bil na začetku bolj skeptičen, da ne bo šlo tako gladko,« je ponosen pevec, ki pa ga je nedolgo predtem prizadela očetova smrt.

Grozno ga pogrešam

»Nisem še prebolel izgube, lahko bi rekel, da sem želel to izgubo dati na stran, a mi ni uspelo. Najprej je bil velik šok, nato sem želel preusmeriti misli, ampak ne morem, ker je oče pustil velik pečat na meni. Grozno ga pogrešam,« priznava Domen. »Včasih malo pozabim in mislim, da je odšel na kakšno pot in se bo vrnil. Potem se zavem, da se ne bo vrnil. Po navadi sva se slišala večkrat na dan in bila sva velika zaupnika. Nikoli se mi ni zlagal in tudi jaz njemu ne, vedno sva si zaupala, tudi zato mi je tako hudo.«

Radio Aktual
Domen Kumer je po vnovičnem povratku v glasbo posnel že tri pesmi: duet s Sašo Lendero 100 %, pesem Najboljše vino in zdaj še pesem Prva runda, vse je izdal v letu 2019.

Pa se je oče strinjal z njegovim povratkom v glasbo? »On je bil iniciator tega. Ko sem se po intenzivnih letih ukvarjanja z glasbo umaknil v posel z nepremičninami in investicijami, sem prek njega dobil veliko takega znanja in je to sprejel, čeprav ne z navdušenjem. In ko sem mu rekel, da bi se vrnil v glasbo, me je pri tem spodbujal,« z žalostjo v očeh zaključi Domen.