Jean Frbežar

Voditeljevo ime je zmedlo ravnateljico

E.J.
18. 9. 2019, 20.40
Posodobljeno: 18. 9. 2019, 22.11
Deli članek:

Voditelja Hitradia Antena Jean Frbežar in Jerica Zupan sta posnela nov Gverilski cover o šoli, na svoj prvi šolski dan pa ima Jean prav posebne spomine.

Osebni arhiv
Jean Frbežar in žena Katarina upata, da bo Oskar tako veselo v šolo hodil tudi čez tri mesece.

Jean Frbežar (45), ki skupaj z Jerico Zupan (34) zbuja Ljubljano v Anteninem zajtrku, je na začetku septembra pospremil svojega prvorojenega otroka, sina Oskarja, v prvi razred. Šestletnik se je ob vstopu v osnovno šolo odlično počutil. »Ko so prebrali njegovo ime, je odskakljal do odra. Pa še župan mu je dal petko. Žena včasih ne more verjeti, da je že šolar, mene pa bolj 'firbec matra', kakšni bodo naslednji dnevi in meseci. Bo Oskar čez tri mesece rad hodil v šolo? Bom takrat povedal, kaj in kako,« je dejal voditelj, ki je sina dobro pripravil na to pomembno poglavje. »Za začetek je dobil navodila, da je to šola, da je že velik fant in da bo vse skupaj malo bolj resno kot v vrtcu,« je povedal radijec.

Radio Antena
Voditelja Anteninega zajtrka Jerica Zupan in Jean Frbežar pravita, da sta šole že sita.

LETA 1981 MOJE IME NI BILO OBIČAJNO

Kmalu zatem pa je Jean skupaj s sovoditeljico Jerico posnel novi Gverilski cover, priredbo uspešnice Senorita, naslovila pa sta jo Šole sita, saj sta dobila veliko sporočil, da so učitelji že napovedali teste in spraševanja, zato sta se odločila posneti tolažilno pesem. Sicer pa se Jean še danes spomni zabavne anekdote iz svojega prvega šolskega dne. »Bili smo v grosupeljskem kulturnem domu. Po uvodnem programu je ravnateljica, danes pokojna Ana Čeferin, mati Aleksandra Čeferina, prebrala imena in priimke vseh novopečenih 'prvčkov'. Malo po začetku branja seznama razreda 1. d se je kar naenkrat ustavila, nastala je tišina. Sredi tiste tišine se je iz dvorane oglasil mulec in na glas povedal: »Jean Frbežar!« Ravnateljica se je zahvalila in brala naprej. Leta 1981 moje ime ni bilo ravno običajno, poleg tega pa gre lahko za francosko moško ali angleško žensko ime. Res ga je bilo težko pravilno prebrati,« je v smehu dejal radijec.

Osebni arhiv
Radijec pravi, da je sinu dal kratka navodila ob vstopu v šolo: zdaj si velik fant.