Ne smejo ju omenjati

Meghan in Harry sta pri kraljici padla v nemilost

snč
18. 9. 2019, 06.55
Deli članek:

Najnovejša informacija z britanskega kraljevega dvora je osupljiva, kot že dolgo ni bila nobena. Ko je pricurljala v javnost, se je zdela neverjetna, a je zdaj potrjena z več strani.

Profimedia
Odnosi med kraljico ter Harryjem in Meghan so se začeli zapletati takoj po Archiejevem rojstvu.

Kraljica Elizabeta II. je svojim uradnikom namreč naročila, da morajo vse goste, ki prihajajo k njej na avdienco, opozoriti, naj ne omenjajo vojvode in vojvodinje Susseških – princa Harryja in njegove soproge Meghan Markle.

Prepoved je kraljica menda ukazala isti dan, ko je Meghan doma pustila soproga in štirimesečnega sinčka Archieja ter odpotovala v svojo domovino Ameriko spremljat finale teniškega turnirja US Open.

Nenaklonjenost kraljice do vnuka in njegove žene pa se je menda v njej kuhala že dlje časa.

PREOBRAT

Sprva je kazalo, da bosta kraljica in ameriška igralka, ki je na dvor prišla že kot zaročenka princa Harryja, postali celo prijateljici. Že na prvem srečanju sta si namreč priznali neizmerno ljubezen do psov, s katerimi obe delita svoje domove in celo postelje.

Meghan je kraljico že pred poroko večkrat spremljala na njenih poteh po Veliki Britaniji in s fotografij je bilo jasno razvidno, da se lepo razumeta. Kraljica ji je tudi z nasmeškom odpustila nekaj nerodnosti v obnašanju, ki jih je zakrivila, ker še ni popolnoma spoznala kraljevega protokola.

Odnosi med kraljico in Susseškimaso se začeli zapletati že maja, takoj po rojstvu njunega sina Archieja. Kraljica je od svojega vnuka pričakovala, da bo za prvorojenca sprejel kraljevi naziv in ga postavil v vrsto za prestol. A sta se Harry in Meghan temu odrekla, češ da želita sina vzgajati čim bolj običajno. In čim dlje od dvora.

Nadalje je Harry zavrnil babičino povabilo, da z družino nekaj dni preživi v njeni počitniški rezidenci – škotskem gradu Balmoral. Kot razlog je navedel, da je Arichie za pot še premajhen. Da je bilo opravičilo za lase privlečeno, je potrdil s tem, ko je s sinom in ženo odpotoval precej dlje – na Ibizo in nato še v Nico.

No, in ko je na letalo sedla še prinčeva žena sama, je to sodu izbilo dno in načelo potrpežljivost kraljice v odnosu s samosvojima Harryjem in Meghan.

PRIPOVED VIRA

Govorica o prepovedi se je začela širiti z dvora, potem pa jo je potrdil tudi eden od nedavnih obiskovalcev. »Ko so me kraljičini uradniki pred vstopom v njeno pisarno opozorili, naj se držim poljudnih tem, eni pa naj se izognem, sem predvideval, da je to brexit – kar bi se mi zdelo povsem logično. A so mi potem pojasnili, da ne gre za politiko, temveč za princa Harryja in Meghan Markle,« je povedal vir, ki sicer ostaja neimenovan, a o njegovih besedah nihče ne dvomi.