Slovenska popevka

FOTO: Ali je kdo v zeleni sobi zelen od zavisti?

Vito Tofaj
17. 9. 2019, 20.40
Deli članek:

Na največjem pevskem tekmovanju se nastopajoči pač ne predajajo negativnemu, ampak pozitivnemu čustvu: ljubezni. Predvsem do glasbe.

vito tofaj
Ana Soklič se je na zmagovalni oder povzpela dvakrat: po nagrado strokovne komisije za interpretacijo in najboljšo skladbo v celoti (ob njej predsednica Alenka Godec).

A nismo začutili (slišali) le te. V zeleni sobi, na hodnikih okoli Studia 1 smo srečali – zaljubljence. Pevec Slavko Ivančič se je posvečal ženi Ireni. In z nasmehom radostno pozdravljal iskrene prijatelje, ki jih v svetu, ki in kot ga živimo, imajo redki.

Glasbenik Rok Lunaček je »pestoval« izbranko in jo »čuval« pred fotografi, saj se zaradi narave dela ne sme izpostavljati. Za mnoge najlepši glasbeni par, Alex Volasko (zmagovalec Slovenske popevke 2018) in Saša Lešnjek (Sandy iz muzikala Briljantina), žari od ljubezni! Alex in Saša sta sicer oder zamenjala za pisalno mizo. Ali posteljo. Kjerkoli sta pač ustvarjala pesem za Amadeo Begovič. Pisca zmagovalnega besedila Tomaža Hostnika (Vudlenderji) pa sta spodbujala in na koncu ljubeče objela starša Janez in Majda.

vito tofaj
»Šesti čut« za zmage … pevka Eva Hren in avtor skladbe, skladatelj in dirigent Žiga Pirnat.

vito tofaj
Pevca Alex Volasko in izbranka Saša Lešnjek (desno) sta za Amadeo Begovič napisala glasbo in besedilo – pesem »Res čudovito je« JE čudovita.

vito tofaj
Pevka Eva Boto … ali prosto po Karlu Destovniku - Kajuhu: »Bosa pojdiva, dekle, obsorej …«

NA POPEVKI

In prav ta energija ljubezni je prepodila komorno vzdušje v zeleni sobi, kjer so sedeže zasedli nastopajoči pevci, avtorji skladb, vsi, brez katerih nastopi pevcev ne bi bili takšni, kot so … Pevka Ana Soklič se je družila predvsem z oblikovalko nakita Uršulo Rihtar – in njena krona, tako kot pesem, je bila opazna in opažena … in še bi lahko naštevali. Če so bile pesmi na Popevki klasične in le delno presenetljive – a nekatere presenetljivo dobre, nas je vsekakor najbolj neprijetno presenetila novica, da prihodnje leto Slovenske popevke ne bo … da na programu  ni Melodij morja in sonca. Šok! In smo »zaslišali« direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca, ki je novici zanikal: »Dogodka bosta, le bolj in drugače se bo treba nanju pripraviti, da ne bo prišlo do zapletov kot na MMS.« Še dobro! Kaj bi ljubitelji slovenske glasbe imeli, če ne bi imeli Slovenske popevke in MMS?

vito tofaj
Voditelja Mario Galunič in Jože Robežnik