Meghan Markle

Velikansko zmagoslavje ob izteku porodniške

S.N.Č.
17. 9. 2019, 06.58
Deli članek:

Vojvodinja Susseška je na veliko veselje Britancev "nazaj v službi'. Izteklo se ji je namreč pol leta porodniškega dopusta, kolikor ji ga po dvornih pravilih pripada.

Profimedia
Meghan z ekipo, ki ji je pomagala izpeljati projekt z oblačili.

Konec prejšnjega tedna je Meghan Markle tako že opravila prvo uradno javno dolžnost, ki ji po statusu pripada. Aganžma modni navdušenki ne bi mogel biti bolj pisan na kožo, saj je predstavljala novo linijo oblačil.

DOBER NAMEN

Njen prvi javni nastop je, kot se spodobi, sicer zaznamovala humanitarna nota. Ves izkupiček njene linije oblačil Smart Works gre namreč ženski dobrodelni organizaciji z istim namenom.

Profimedia
S fotografij je razvidno, da je Meghan navdušena, da se je vrnila na teren.

Meghan je v govoru med drugim poudarila, da ji je od prvega dne selitve v Združeno kraljestvo zelo pomembno, da se srečuje s skupnostmi in organizacijami na terenu, ki opravljajo smiselno delo. Obljubila je, da bo še naprej poskušala storiti vse, kar lahko, da jim pomaga povečati vpliv. 

Vojvodinja kot pokroviteljica blagovne znamke in organizacije Smart Works zagotavlja kakovost oblačil, je pa tudi zaščitni znak te organizacije, katere glavna skrb so ženske, ki so dolgotrajno brezposelne. Pri skrbi za ženske ne gre samo za materialno pomoč, da se malce lažje prebijajo iz dneva v dan, temveč se člani organizacije predvsem trudijo, da si brezposelne povrnejo zaupanje in si izboljšajo samopodobo, ki ju potrebujejo za uspeh na pogovorih za službo, vrnitev na delovno mesto in preobrazbo življenja. Največji del zbranega denarja pa gre seveda za izobraževanja vseh vrst, ki bi ženskam pri iskanju zaposlitev lahko prišla prav.

TRDO DELO

Glede na kampanjo, ki se je pretekli teden začela z velikim pompom, in ob osupljivem številu različnih modnih kosov je tudi jasno, da se je Meghan zavzeto ukvarjala s projektom tudi med svojo porodniško.

Dejstvo je namreč, da modni kreatorji zvenečih imen in imenitne modne hiše, kot so Misha Nonoo, Marks & Spencer, John Lewis in Jigsaw, pri projektu zagotovo ne bi sodelovale, če jih ne bi povabila Meghan osebno.

V STILU

Na dogodku na sedežu organizacije Smart Works v Londonu, kjer je kolekcijo predstavila, je tudi Meghan nosila oblačila modne znamke Smart Works: elegantne hlače Jigsaw in preprosto belo srajco Mishe Nonoo, za čutno noto pa je poskrbela z nakitom – dragoceno zapestnico in uhani, ki so bili nekoč v lasti njene tašče, princese Diane.

Še bolj kot s poklonom tašči in čutnim govorom, v katerem se je pokazal njen res izjemen čut za sočloveka, pa je soproga princa Harryja navdušila z besedami, s katerimi je druženje s članicami dobrodelne organizacije zaključila: »Lepo mi je z vami, a napočil je čas, ko je treba mojega Archieja nahraniti.«

S temi besedami je Meghan seveda namignila na možnost, da svojega štirimesečnega sina še vedno doji – in seveda pridobila še na tisoče novih simpatij.