Splet je spremenil vse

Že 25 let s svojo glasbo navdušujejo staro in mlado

E.J.
16. 9. 2019, 19.09
Deli članek:

Skupina Mambo Kings že četrt stoletja navdušuje vse generacije, saj igrajo vse: od lastnih pesmi do balkanske in druge glasbe.

Osebni arhiv
Skupino sestavljajo štirje fantje, dva Slovenca in dva Hrvata.

Na Radiu Aktual smo se srečali z Mambo Kings, glasbeno skupino, ki zadnja leta navdušuje poslušalce z bolj izpovednimi avtorskimi skladbami. A zagotovo vsak pozna njihove uspešnice iz devetdesetih in preloma tisočletja in pesmi, kot je Preveč je lepih deklet. Klaviaturist skupine Aleš Bartol pravi, da so te uspešnice vedno nujne za zabavah. »Naši začetki so obvezen repertoar na naših koncertih. Naj povem, da igramo vse leto, čeprav nas večina poslušalcev enači s poletjem.« Fantje se sicer že pripravljajo na konec oktobra, ko bo s svojimi največjimi uspešnicami tudi skupina Mambo Kings del nostalgičnega spektakla konec oktobra v Križankah, na največjem dogodku DeeJay Time Back in Time.

RAČUNAMO NA REALNOST

Priljubljena skupina Mambo Kings je bila ustanovljena leta 1994 in slovi po najboljših in najbolj nepozabnih zabavah tako doma kot tudi na Hrvaškem. 

Skupina, ki jo sestavljajo štirje fantje, bo kmalu praznovala že četrt stoletja obstoja. V teh 25 letih se je zgodilo marsikaj, pravi Rusmir Bošnjak, pevec, ki je kot Aleš že ves čas del skupine. »Vse so spremenila družbena omrežja in youtube. Zdaj lahko izdaš pesem in postaneš hitro popularen, včasih pa si se moral pošteno potruditi, da si dobil svojo publiko,« pravi Rusmir, Aleš pa doda: »Bistveno težje je bilo uspeti, a si se lahko tudi obdržal. Produkcije je bilo manj in uspelo je res kvalitetnim skladbam.« Sami pravijo, da se ne posvečajo preveč družbenim omrežjem: »Mi računamo na realno življenje,« povedo in dodajo, da njihova publika ostajajo tako mlade kot starejše generacije, saj ima Mambo Kings namreč izredno širok razpon glasbe, ki jo igrajo: slišite lahko vse od Slakov ali Sokolov do Harisa Džinovića, saj si želijo, da bi se obiskovalci koncertov in veselic sprostili in pozabili na vsakdanje skrbi.