Poletje 2019

Pred rojstnim dnem je princ potolažil Britance

S.N.Č.
14. 9. 2019, 07.45
Deli članek:

Lestvice priljubljenosti članov kraljevske družine so že dolgo nespremenjene: med moškimi predstavniki je princ Harry nepremagljiv. Ravno on pa je svojim oboževalcem predstavljal pravo težavo.

Profimedia
Princ se je na obletnici iger šalil, objemal in celo stresal šale.

Celo javno so Otočani izražali skrb, kaj se vendar dogaja z njihovim ljubljencem. Skoraj vse poletje namreč ni bilo fotografij, ki bi ga prikazovale srečnega.

Sredi avgusta pa so paparaci posneli slike njega, soproge in dojenčka med vkrcavanjem na zasebno letalo, ki jih je iz Londona popeljalo v Nico.

KRITIKE, OPRAVIČEVANJA

Zaradi uporabe zasebnega letala so potem na kraljevski par padle mnoge obtožbe, da sta dvolična: češ – zavzemata za čisto okolje, sama pa ga onesnažujeta na polno. Mediji so uprizorili prav malo gonjo in izračunali količine škodljivih izpustov na osebo.

Uporabo zasebnega letala je v začetku septembra med predstavitvijo iniciative za trajnostna potovanja v Amsterdamu opravičil princ osebno in razložil, da je pri izbiri prevoznega sredstva upošteval stopnjo varnosti za svojo družino.

Profimedia
Harry se je na prireditvi poskušal posvetiti vsakemu gostu.

Tudi tisti, ki princa ne spremljajo redno, pa so prav s posnetkov z amsterdamske konference razbrali, da princ nikakor ni videti dobrovoljno, kot je v njegovi navadi, kamere so ga večkrat ujele celo namrščenega.

Obveljalo je mnenje, da ga je k zasebnemu letu nagovorila Meghan, ker naj bi si želela večjega udobja, a je mnenje vse do danes ostalo le nepreverjena govorica.

ZATIŠJE

Po skoku na Nizozemsko o princu ni bilo ne duha ne sluha. So pa medije preplavile fotografije njegove soproge Meghan Markle, ki je sama odšla v New York, da je na teniškem turnirju spodbujala svojo najboljšo prijateljico Sereno Williams. Harry se z njeno potjo čez lužo menda ni strinjal, a se je moral z njo sprijazniti.

UGIBANJA

Meghan je seveda zdaj že doma, pojavila pa so se nešteta ugibanja, kako zakonske težave vplivajo na »ubogega« princa, kot so ga poimenovali. Bo na svoj 35. rojstni dan 15. septembra le podoba skrušenega in v zakonu razočaranega moškega, je bilo le eno izmed sočutnih vprašanj.

Profimedia
Dominic Reid, izvršni direktor fundacije Invictus Games, je princa opisal kot utripajoče srce Invictusa.

SPET NA SCENI

No, včeraj pa so igre Invictus, v katerih sodelujejo v vojnah poškodovani junaki in je vojvoda Sussekški od prvega dne njihov častni pokrovitelj, praznovale svojo peto obletnico. Princ je na slovesnost prišel v svoji popolni podobi, ves žareč in dobrovoljen ter imel imeniten govor, s katerim se je zahvaljeval za čast vojakom, da so ga sprejeli za pokrovitelja. Očitno je v zakonu vse v najlepšem redu, saj bi bilo tolikšno sprenevedanje in hlinjenje dobre volje skorajda nemogoče.

Seveda pa so Britanci zdaj spet v velikem pričakovanju: ugibajo namreč, kako bo Harry praznoval svoj rojstni dan in koliko utrinkov bo delil z javnostjo.