Tilen Lotrič in Poskočni muzikanti

Za novi duet je kriv televizijski intervju

E.J.
13. 9. 2019, 20.40
Deli članek:

Pevski talent iz šova Slovenija ima talent Tilen Lotrič in Poskočni so skupaj zapeli ljubezensko balado Upam, da si srečna.

Dejan Blatnik
Potem ko je zvezdnik iz šova omenil, da bi od narodnozabavnih ansamblov pel s Poskočnimi, je kmalu dobil klic pevca skupine.

Lanski superfinalist šova Slovenija ima talent je bil Tilen Lotrič (19), kateremu je zmaga za las ušla. A fant ne počiva, saj je posnel že svoj drugi duet z naslovom Upam, da si srečna, tokrat s Poskočnimi muzikanti. Ti so tokrat ponovno zašli v bolj zabavne vode in zapeli mirnejšo ljubezensko balado. Da pa je treba paziti, kaj si želimo, saj se želje lahko še uresničijo, dokazuje zgodba o začetku sodelovanja: »Bil sem gost na TV Veseljak, kjer so me vprašali, s katerim narodnozabavnim ansamblom bi sodeloval, in odgovoril sem, da s Poskočnimi muzikanti,« razlaga Tilen, Dejan Krajnc, pevec Poskočnih, pa nadaljuje: »Jaz sem gledal to oddajo in nato poiskal Tilnovo številko, ga poklical in vprašal: Misliš resno?« Hitro so se dogovorili ter posneli pesem in videospot, s pesmijo pa se tudi prijavili na festival Popevka, ki bo potekal to nedeljo, a žal niso bili sprejeti, še povesta fanta.

Radio Aktual
Med intervujem na Radiu Aktual je Tilen Lotrič povedal nekaj odkritih besed o Dejanu Krajncu, ta pa se je malo užalil. A sta se nato prijateljsko pomirila.

POSKOČNI KMALU ŽE 10. OBLETNICO

»Poskočni smo znani po bolj hitrih ritmih, tokrat pa sta Tilen in naš klaviaturist Martin nežno zapela. Oba sta res vrhunska pevca,« še pove Dejan. To je Tilnova tretja pesem in pravi, da bo na ploščo treba še nekaj časa počakati, a vsekakor dela na njej. Dejan pa nam je zaupal, da bodo Poskočni kmalu praznovali že deset let svojega obstoja, kar bodo obeležili marca z velikim koncertom v Mariboru. »Sicer pa že čez 14 dni Poskočni začnemo s snemanjem novih oddaj Slovenski pozdrav. Posneli smo jih že 140, po novem pa ne bomo igrali le narodnozabavne, ampak tudi zabavno glasbo,« pravi Dejan, ki je polno zaposlen z različnimi projekti, med drugim je tudi član otroškega gledališča, kjer pripravljajo veliko predstavo, Dejan pa bo igral samega sebe.

Dejan Blatnik
Ljubezenska balada Poskočnih muzikantov in odličnega vokalista Tilna govori o večno aktualni ljubezenski tematiki, ko se fant sprašuje o svoji neizpolnjeni ljubezni.