Modna ikona

FOTO: Kate z drago obleko ponagajala svakinji?

S.N.Č.
13. 9. 2019, 06.57
Deli članek:

Zelo redko se zgodi, da je soproga britanskega princa Williama, Kate Middleton, deležna kritik glede oblačil. Modni guruji jo praviloma kujejo v nebo, a tokrat se je spodrsljaj zgodil tudi njej.

Profimedia
Kate se je po parku vozila tudi s traktorjem – in vidno uživala.

Na festivalu pod imenom Nazaj k naravi v parku Royal Wortley Society v Surreyju je bila vojvodinja Cambriška v torek častna govornica, saj so z njenim imenom počastili belo, umetelno oblikovano vrtno lopo.

Zbrala se je množica otrok in ljubiteljev narave ter ljubiteljski in profesionalni naravovarstveniki, vsi znani po svoji preprostosti.

Kate je seveda vedela, v kakšno sredino bo prišla, in tudi s programom je bila seznanjena: vključeval je sprehod po parku, tudi po tistem delu, ki je še v gradnji, za zaključek pa je bila skupinici otrok obljubljena vožnja s traktorjem v spremstvu vojvodinje.

NEPRIMERNA OPRAVA

Za podobne dogodke je Kate Middleton vedno nosila oblačila nižjih cenovnih razredov, najraje celo hlače, zgoraj pa kakšen dražji pulover ali srajco, medtem ko je za obutev najraje izbrala škornje.

Profimedia
Četudi je šlo le za kljubovanje – Kate je v dragoceni obleki videti čudovita.

Tokrat pa je njena pojava osupnila: skoraj dva tisoč evrov vredna obleka Aurora, modne oblikovalke Emilie Wickstead, je bila sicer predmet občudovanja, a je bila Kate v njej ob drugih gostih festivala kot z drugega planeta. Kljub travnati in zemeljski podlagi, po kateri naj bi hodila, pa si je omislila skoraj bele čevlje s polno peto.

MOŽNA TEORIJA

Poznavalci razmer na dvoru so kaj hitro sešteli dva in dva ter podali razlago, zakaj je Kate ravnala tako. In roko na srce, njihova teorija se zdi kar verjetna.

Le dan prej je namreč njena svakinja Meghan Markle v britanskih medijih požela veliko neodobravanja zaradi svoje izbire oblačil. Na teniškem turnirju v Ameriki se je pojavila v malce pomečkani jeans obleki nizkega cenovnega razreda, ki so jo modni strokovnjaki označili za povsem neprimerno kraljevemu statusu.

No, Kate je svoj status soproge bodočega britanskega kralja lepo izrazila – in mimogrede, model Aurora je bil kljub visoki ceni že naslednji dan razprodan.