Eden naših bolj znanih televizijskih voditeljev in urednikov Mario Galunič je dopolnil 50 let. Kot vsako leto si je tudi letos privoščil počitnice, njegova velika ljubezen pa so potovanja, s katerimi se napolni z energijo za nove izzive. Že to nedeljo pa bo vodil festival Popevka, a ne v paru, kot smo bili vajeni, temveč v dvojcu, skupaj z Jožetom Robežnikom, ki ga poznamo iz oddaje Vikend paket, v kateri je njegova sovoditeljica Bernarda Žarn. Jože je dejal, da se s tremo laže spoprijema ob tako izkušenem in veščem sodelavcu, kot je Mario, ki ga pozna še iz časa njegovega urednikovanja, za Maria, ki je že stalnica na Popevki, pa tako vodenje Popevke predstavlja nov izziv. »Popevke ne vodim prvič in seveda sem si želel, da bi bil letošnji festival tudi zame izziv in nekaj novega. Več kot navdušen sem bil nad idejo, da to delo opraviva skupaj z Jožetom, zanj bo to prvi skok na festivalski oder, zame pa skok v neznano, kar imam rad in celo potrebujem. Najini vlogi bosta gotovo različni, kot sva si tudi različna kot voditelja in človeka, a kljub vsemu sem prepričan, da se bova odlično dopolnila. Za vse nasvete glede Jožeta se bom obrnil na Bernardo. Najbrž bo Jože storil isto,« je povedal Mario, ki ga bomo sicer med letom v kvizu Joker gledali kar dvakrat tedensko.

mario galunic 4
Žiga Culiberg
Že drugo sezono bomo Maria gledali kot voditelja kviza, sicer pa je tudi sam navdušen nad kvizi, zelo rad se z njimi zabava na svojem pametnem telefonu.

NA DOLENJSKO

Mario je znan kot urejen in pedanten človek, ki je zelo posvečen svojemu delu. Ko pa delo konča, se odpravi v svojo hiško na Dolenjsko, kjer se sprošča v družbi svojega kužka Rudija, pritlikavega šnavcerja, ki bo oktobra dopolnil dve leti. Rad tudi gleda televizijo, to ga namreč zelo sprošča, in se ukvarja s svojim rožnim vrtom, ki ga ima ob hiški.