Priljubljeni pevec

Tony Cetinski oproščen v primeru prometne nesreče s smrtnim izidom

J.P.
10. 9. 2019, 14.24
Posodobljeno: 10. 9. 2019, 14.26
Deli članek:

Tony Cetinski ni kriv za nesrečo, v kateri je umrl 62-letni Ibrahim Kevljanin, so danes presodili na sodišču na Pazinu.

M24.si
Tony Cetinski

Nesreča se je zgodila 3. novembra 2017 v Rovinju v eni od najbolj nepreglednih ulic v starem delu mesta, kjer je hrvaški pevec okoli 14. ure sredi zavoja s svojim mercedesom naletel na moškega, ki je ležal na vozišču. Tony Cetinski ga je povozil, moški pa je umrl. Državno pravobranilstvo je pevcu očitalo, da bi moral prilagoditi svojo hitrost, biti pazljivejši in manj zleknjen v sedež.

Po kazenskemu zakoniku je za ogrožanje življenja ali telesa zagrožena zaporna kazen od šestih mesecev do pet let. Če je bilo kaznivo dejanje storjeno iz malomarnosti, je kazen tri leta zapora, če pa je zaradi kaznivega dejanja umrla ena ali več oseb, kazen znaša od enega do osem let za rešetkami.

V tem primeru je bilo ključno pričanje prometnega izvedenca Zvonka Ivašića, ki je dejal, da hitrosti avtomobila ni mogoče določiti, saj ni bilo sledi zaviranja. Potrdil je, da je ulica zelo nepregledna, prav tako tudi ovinek, na katerem je ležal močno opiti Ibrahim Kevljanin, ki je bil povrhu tega še v slabem zdravstvenem stanju, ter da je Cetinski vozil manj kot 50 kilometrov na uro. Po njegovi rekonstrukciji dogodka je vozil približno 33 kilometrov na uro, je pa dodal, da bi se bilo nesreči mogoče izogniti, če bi vozil manj kot 18,4 kilometra na uro in pravočasno opazil Kevljanina. In bi tudi ga, je zatrdil, če ne bi bil tako zleknjen v sedež – dovolj bi bilo že, če bi telo in glavo dvignil za 10 centimetrov.