Davor Radolfi

FOTO: »Pojem tudi o stvareh, ki so mi jih zaupali drugi«

E.J.
10. 9. 2019, 20.30
Deli članek:

Dalmatinski šarmer Davor Radolfi (63) nam je zaupal, kje in kako najde navdih za svoje pesmi ter kako je preživel letošnje vroče poletje.

Izvajalec
Davor Radolfi igra in poje že 40 let, profesionalno pa se z glasbo ukvarja pet let manj.

Glasbenik Davor Radolfi poleti sicer res veliko nastopa. »Moja poletna turneja je vedno raztegnjena čez celo Dalmacijo, kjer nastopam s svojo skupino Ritmo Loco,« pravi in doda, da ga bomo lahko v bolj mrzlih dneh videli tudi pri nas, na koncertu Adriatica Latina, s katerim je očaral občinstvo v Opatiji. Sicer pa poletje preživi z družino. »Čet poletje sem vedno tudi na Braču in v Splitu skupaj z družino, hčerkama Saro in Leo ter vnukinjo Emo in soprogo Jasno. Z ženo in prijatelji gremo vedno tudi na nekajtedensko jadranje, kar je že tradicionalno. Obiskujemo neobljudene kraje, jemo pri domačinih, ob večerih pa nikoli ne manjkata kitara in petje,« pravi dalmatinski šarmer.

Osebni arhiv
Radolfi s svojima hčerkama Saro in Leo, s katerima se trudi preživeti čim več časa.

Iskanje navdiha

Davor se zelo rad druži, in to s posebnim razlogom, med ljudmi namreč najde navdih. »To se zgodi v trenutku, ko se nekaj zgodi, dobim kakšno idejo. Vedno poudarjam, da se noben umetnik, naj bo pevec ali pa slikar, ne sme umakniti od ljudi. Brez ljudi pesem ne obstaja in pesem je zato, da jo delim z ljudmi. Včasih pojem tudi o stvareh, ki jih sam nisem doživel, temveč so mi jih zaupali drugi ljudje.«

Osebni arhiv
Radolfi z ženo Jasno, hčerko Leo in vnukinjo Emo ter osličkom med raziskovanjem Istre

Izvajalec
S koncertom v Opatiji je Radolfi navdušil občinstvo, kmalu pa ga bomo lahko v živo slišali tudi pri nas.