Ana Elez

FOTO: V zmago je dala vsak atom svojega telesa

Nejc Simšič
10. 9. 2019, 06.55
Deli članek:

Pred dnevi smo na izboru World Top Model Slovenija dobili novo lepotico, ki nas bo decembra zastopala na svetovnem izboru v Monte Carlu. Ana Elez, 18-letna dijakinja srednje farmacevtske šole z velikimi sanjami o modni industriji, nam je v intervjuju zaupala sočne podrobnosti.

Luka Rebol
Svojo prvo lento je Ana dobila, ko je bila stara 4 leta.

World Top Model Slovenia je modni projekt, ki traja več mesecev in zajema številna snemanja, fotografiranja, dogodke, modne revije, finale pa so pričarali v izjemno domiselni, najbolj urbani »raw« različici, kar na mostu ljubezni v Ljubljani, kjer si je lahko vsak v živo ogledal, kako potekata photo session in modna revija. Najbolj je prepričala 18-letna Ana Elez, intrigantno, veselo in sanjavo dekle zeleno-modrih oči z velikim pogledom na svet.

Ana, zmagala si na World Top Model Slovenia 2019, si srečna?

Ja, moja sreča in veselja sta neizmerna, sanje in želje, ki sem jih imela dolgo časa in sem zanje garala, so se zdaj uresničile.

Luka Rebol
Na svetovnem izboru v Monte Carlu namerava tudi uživati in dosanjati svoje sanje do konca.

Kaj ti pomeni zmaga, za katero si trdo delala?

Uresničitev mojh sanj! Mogoče se sliši klišejsko, ampak jaz sem si resnično želela zmage in sem dala v to vsak atom svojega telesa! Zdaj se ne planiram ustaviti, grem s hitrimi koraki naprej in uživam v vsakem trenutku in priložnosti, ki mi je dana in ki bo še prišla s tem naslovom na mojo pot.

Kaj te torej čaka po zmagi?

Predvsem veliko obveznosti, seveda bom v teh uživala. Moram se tudi intenzivno pripraviti na svetovni izbor, torej s fitnesom in dieto. Nič več sladic, nič več ležanja. (smeh) Seveda pa me čaka tudi veliko intervjujev, revij in slikanj. Moje obveznosti pa se nadaljujejo tudi po decembrskem svetovnem izboru, veliko javnih dogodkov in eksponiranj imava z mojo agentko Kaly Kolonič že planiranih, zame zelo lepo skrbi in trenutno usklajuje moj zaseden urnik manekenke z mojo prakso v farmaciji.

Luka Rebol
Ana Ana je krativna oseba z pikantnim okusom za modo, najdete jo kjer koli in kadarkoli v visokih petah.

Kako se boš pripravljala na svetovni izbor?

Poskušala bom biti v najboljši fizični pripravljenosti, tako da bom zastopala Slovenijo v pravi luči. Nutricisti in osebni trener mi bodo v veliko pomoč, saj ni pomembno samo, da imam lepo postavo, ampak tudi da sem zdrava in v formi, da imam veliko energije, da z lahkoto premagujem stres in vse naloge. Na izboru v Monte Carlu nameravam tudi uživati in dosanjati svoje sanje ter jih deliti še z drugimi dekleti.

Si si od od nekdaj želela biti model?

Ja! Svojo prvo lento sem dobila, ko sem bila stara štiri leta, in sicer na izboru za mis frizure, kjer sem zmagala. Menim, da je to nekako zarisano in implementirano v mojo življenjsko pot.

Z zmago na izboru si pridobila tudi veliko odgovornost. Veš, v kaj se podajaš?

Seveda je vsak posel težak na svoj način, modeling je nedvomno med njimi. Vse ima svoje prednosti in slabosti, ampak pravijo, da vlak sreče v človeškem življenju pripelje samo trikrat, veliko pripisujem sreči in seveda trdem delu, ki se na koncu vedno poplača.

Luka Rebol
Ana Elez in lastnica izbora World Top Model Slovenia, Kaly Kolonič.

Kaj pa sicer še počneš v življenju? Kaj te veseli in inspirira?

Zdaj sem končala srednjo šolo za farmacijo, verjeli ali ne, ki sploh nima zveze z modelingom, opravljam šestmesečno pripravništvo in sem hkrati predstavnica World Top Model Slovenia, kar zveni zelo nenavadno glede na stroko. Veselijo me obleke oziroma vse, kar je povezano z modelingom, ure in ure bi lahko sedela in gledala ter spremljala svetovno modo in trende, kakšno kreacijo znam narisati tudi sama, včasih pa se zgodi, da tudi kaj skreiram. In seveda poskušam preživeti čim več časa z družino. Moja največja inspiracija sta mama in oče, ko mi je težko, samo pogledam njiju in mi je takoj lažje. Sta tudi najboljša svetovalca na svetu.