Zavrnila povabilo

Kraljica od Meghan že drugič dobila košarico

S.N.Č.
7. 9. 2019, 20.30
Posodobljeno: 7. 9. 2019, 20.30
Deli članek:

Največja čast, ki jo kot svojo naklonjenost bližnjim in prijateljem nakloni angleška kraljica Elizabeta II., je povabilo v njej najljubši kotiček na svetu – škotski grad Balmoral.

Profimedia
Meghan Markle upravičeno velja za najbolj muhasto članico britanske kraljeve družine.

Do zdaj ni obstajal nihče, ki bi povabilo zavrnil, soproga njenega vnuka, princa Harryja, pa je to storila že drugič.

Kraljica je po pripovedovanju virov z dvora ne le osupla, temveč tudi užaljena, kar je tudi razumljivo.

Je pa resda tudi na moč nenavadno, da vojvodinja Susseška, ki je s princem v zvezi vse od leta 2016, poletnih dni na Balmoralu še ni užila.

VELIKO OBISKOV

Na gradu kraljica in soprog princ Philip tradicionalno preživljata počitnice že desetletja. Tja se odpravita avgusta, ko objekt in posestvo zaprejo za javnost, in po navadi počitnikujeta do druge polovice septembra. Letos se je kraljica na grad odpravila že 6. avgusta, mož je prišel deset dni kasneje. Zanimanje, koga bosta na gradu gostila, pa je seveda vedno velikansko.

V zadnjem mesecu so se na Balmoralu zvrstili že skoraj vsi člani ožje kraljeve družine, drugi pa imajo svoje termine že določene. A med tistimi, ki bodo prišli na kratke počitnice, ni princa Harryja, Meghan Markle in njunega sina Archieja. Kot da se ponavlja lanska zgodba.

IZGOVORI?

Že ob lanskem kraljičinem povabilu princu Harryju in ženi na Škotsko se je veliko ugibalo, ali ga bosta sprejela. Ob Balmoralu so namreč izvrstni lovski tereni – princ pa je tako kot vsi moški in tudi večina žensk v kraljevi družini navdušen lovec divjadi. Meghan bi kot znana aktivistka za pravice živali ubijanje živali težko prenesla, saj obsoja že muharjenje, ki je prav tako stalnica preživljanja prostega časa na Balmoralu.

No, lani je bil Harryjev izgovor dedku in babici, zakaj ga ne bo k njima na počitnice, kar logičen: prvi mesec nosečnosti njegove soproge in njegovo kavalirstvo, da ji stoji ob strani. Letos pa se zdi zgodba, ki služi za opravičilo, precej za lase privlečena: Archie naj bi bil namreč pri svojih štirih mesecih premajhen za tako pot.

No, glede na to, da je mali Archiez očkom in mamico potoval z letalom celo v Francijo, je kraljica vsekakor že seštela ena plus ena, in vprašanje je, kakšen bo v prihodnje njen odnos s Susseškima, ki sta bila dolgo njena najljubša predstavnika mlade britanske kraljeve generacije.