Kraljeve novice

Za princeso Charlotte so v šoli dobili popust

S.N.Č.
6. 9. 2019, 19.55
Deli članek:

Prvi šolski dan je bil za štiriletno princeso Charlotte Cambriško tako kot za vse otroke prelomni dan v njenem življenju. V šolo je zakorakala v spremstvu staršev in starejšega brata.

Profimedia
Kate, William, Charlotte in William – podoba idealne kraljevske družine

Vedno in povsod živahna deklica je tokrat prvič pokazala tudi svojo sramežljivo plat in se malce skrivala za mamico, kar so fotografi seveda z veseljem ovekovečili.

Zanimivo je, da se je podobno zadržano na prvi šolski dan obnašal tudi Charlottin dve leti starejši brat princ George, ki pa je v svoje tretje šolsko leto zakorakal zelo samozavestno, za roko držeč svojega očeta princa Williama.

Profimedia
Štiriletna princeska je prvič pokazala svojo sramežljivo plat.

Cenik

Tako kot kraljevska otroka je zanimiva tudi zasebna šola Thomas's Battersea v jugozahodnem Londonu, ki jo obiskujeta.
Šolnina v prestižni šoli je njenemu slovesu primerna: skoraj 20.000 evrov na leto. Starši učencev, ki šolo obiskujejo, gotovo nimajo finančnih težav, a tudi zanje veljajo količinski popusti – podobno kot v trgovskih središčih. Le da se popust obračunava na število otrok, in ne izdelkov.

Kate in William za Georgea, ki je njun prvi otrok na šoli Thoma's Battersea, tako plačujeta polno ceno. Charlottino izobraževanje pa bo cenejše: starši pri vpisu drugega otroka namreč dobijo dvoodstoten popust. Če bo v isto šolo vpisan tudi najmlajši otrok vojvodinje in vojvode Cambriških, pa bodo nanj dobili kar štiri odstotke popusta.

Profimedia
Charlotte v šolski uniformi deluje veliko bolj resno kot v rožastih oblekicah, ki jih po navadi nosi.

Jedilniki

Bolj kot učni program seveda vse zanima, kaj otroci za visoko šolnino še dobijo. Vodstvo šole zato z veseljem razkriva, kakšno hrano imajo na voljo njihovi učenci.

Za kosilo strežejo vse vrste organsko pridelanega mesa in sira, ekološko pridelano zelenjavo, za posebne male sladokusce pa so na voljo tudi domače svinjske klobase in malce pikantne indijske jedi. Ob vsakem kosilu je na voljo tudi sladica, sadje in jogurti pa so otrokom na voljo ves dan v neomejenih količinah.

Jedilniki se ponavljajo na tri tedne, spreminjajo pa jih v skladu z letnimi časi in so dosledno prilagojeni naravi letnih časov.
Kaj so v šoli stregli včeraj, na prvi šolski dan, v javnost žal ni pricurljalo, ne dvomimo pa, da ni bilo slastno.