Sveže

Mojca Mavec gre čez planke po Evropi

N.S.
6. 9. 2019, 21.05
Deli članek:

Tri nedeljske septembrske popoldneve boste skupaj z voditeljico in avtorico oddaj Mojco Mavec odkrivali evropske zanimivosti v novih premiernih oddajah Čez planke. Na sporedu bodo ob nedeljah ob 17.20 na TV SLO 1.

Arhiv oddaje
Ob jubilejni obletnici ene najvplivnejših šol umetnosti vseh časov, Bauhaus, bo prečesala Nemčijo.

Čez planke so edina slovenska popotniška serija, narejena za slovenskega gledalca. Oddaja ima na Televiziji Slovenija že dolgo tradicijo, avtorica Mojca Mavec jo namreč neprekinjeno ustvarja vse od leta 2001, torej že 19. leto zapored. Tokrat boste spoznali majhno, 300 let staro kneževino Liechtenstein, se podali po sledeh Bauhausa in na koncu odpotovali še na križarjenje po Jadranu.

Arhiv oddaje
Raziskala bo tudi Opatijo, Krk, Rab, Split in Dubrovnik.

Po prvi oddaji o 300-letnici kneževine Liechtenstein bo to nedeljo na sporedu oddaja Po sledeh Bauhausa, 100-letnica najvplivnejše šole umetnosti. Ob jubilejni obletnici ene najvplivnejših šol umetnosti vseh časov bo Mojca obiskala Berlin, Dessau, Celle in Weimar, kjer se je vse skupaj začelo. Prihodnjo nedeljo pa sledi oddaja Križarjenje po Jadranu. »Svojčas so ljudje poleti hodili v hribe, pozimi na morje. Tako se je začel tudi turizem na Hrvaškem. Obiskali bomo kraje, ki so bili včasih rezervirani za aristokracijo, danes pa so primeri, kako ponuditi destinacijo za najzahtevnejše in prestižne goste. Opatija, Krk, Rab, Split in Dubrovnik so razvili zanimive turistične produkte, ki so lahko zanimivi primeri tudi za nadgradnjo domačega turizma,« je povedala Mojca Mavec.