Vlado Kalember

FOTO: Kar sem sanjal kot deček, sem uresničil kot odrasel

E.J.
6. 9. 2019, 20.27
Deli članek:

Čeprav je Vlado Kalember v 80. letih podiral rekorde po Jugoslaviji s svojimi koncerti, je ostal z nogami na tleh in skromen. Razložil je še, kakšen odnos ima z 30 let mlajšo bivšo ženo, priznano violončelistko.

Event24
Vlado Kalember se veseli nastopa v Križankah, skupaj s Srebrnimi krili in Novimi fosili.

Kot mnogi drugi se tudi Vlado Kalember (66) spopada z alergijo na cvetočo ambrozijo, je povedal danes že legendarni hrvaški pevec, ko je prišel na pogovor pred koncertom 11. septembra v Križankah, na katerem bo nastopil s skupinama Srebrna krila in Novi fosili. V Križankah je nastopil že večkrat, a kot je dejal, obožuje odprte prostore za koncert. »Kot bi se vozil v kabriu, takšna je razlika,« je povedal s svojim značilnim hripavim glasom. Vlado je s skupino Srebrna krila sredi 70. in 80. let podiral glasbene rekorde po vsej Jugoslaviji. In s tem je zadovoljen. »Jaz sem si izpolnil svoje otroške sanje. Moram pa povedati, da nisem dovolil svojim možganom, da bi nenehno ustvarjali nove cilje, ker potem nikoli v življenju niste zadovoljni – tako bi si po glasbeni osvojitvi Jugoslavije želel osvojiti Evropo, nato svet, potem pa lahko gledam na Mesec in razmišljam, da bi imel tam koncert. Torej nisem dovolil svojim mislim, da bi odletele na Mesec, ampak sem svoje sanje dosanjal. Večkrat se spomnim, kako sem kot mladenič igral v klubu in sanjaril, da bom imel velike koncerte. To sem uresničil in sem danes prav zadovoljen,« je svojo življenjsko filozofijo opisal Vlado, ki ga gotovo poznate po pesmih Vino na usnama, Suzana, Nek živi ljubav ...

Revija Zvezde
Pevec z bivšo ženo Ano, priznano glasbenico, in sinom Darianom, ki ga glasba žal ne zanima.

PRIŠLA BO TUDI BIVŠA ŽENA

Kljub kilometrini na odru Vlado še vedno čuti vznemirjenje pred in med nastopom, še več: »Z leti sem vse bolj vznemirjen. Vedno se namreč opomnim, da sem nekaj dosegel – ko sem kot mladenič igral in pel v majhnem klubu, sem se zavedal, da ljudje pridejo tja zaradi sebe, da bi koga spoznali in se zbližali, kar ljudje v klubih pač počno. Sanjaril sem o velikih koncertih, za katere bi ljudje plačali vstopnico, da bi prišli poslušat mene, kot bo na koncertu v Križankah. To me vznemirja.« Vlado je povedal, da bo na koncert prišla tudi njegova bivša žena, ki je od njega mlajša 30 let, znana violončelistka Ana Rucner, s katero ima najstniškega sina Dariana. »Z Ano sva sicer že pet let 'srečno ločena', zdi se mi pač nesmiselno in mučno vztrajati v odnosu, ki ne deluje,« je iskreno dejal in dodal, da se drugače veliko družijo, imajo dobre družinske in poslovne odnose. Sina pa na koncert verjetno ne bo, saj ga glasba žal ne zanima. »Raje se ukvarja z elektroniko, kar nas je malo presenetilo, saj so tudi po njeni strani vsi glasbeniki. Njegova soba je videti kot nekakšna delavnica,« je povedal v smehu.

M24.si
Simpatičnemu pevcu s hripavim glasom je uspelo ostati skromen, saj se nenehno opominja, da mu je uspelo dosanjati svoje deške sanje.