Kraljeve novice

FOTO: Kraljica v nedeljo še na proslavi, v ponedeljek že v šoli

S.N.Č.
4. 9. 2019, 20.45
Deli članek:

Belgijska kraljica Mathilde se nikoli ne izpostavlja v javnosti, priznala je, da ji je ob možu, kralju Filipu, in štirih otrocih v zavetju svojega doma najlepše.

Profimedia
Princ Emanuell z mamo na prvi šolski dan leta 2015

A prav fotografije 46-letne kraljice se vsakih nekaj dni pojavijo v medijih, saj kljub skrbni za družino tudi dolžnosti, ki jih je pridobila s statusom, nadvse vestno opravlja.

V nedeljo so tako svet obšli utrinki iz Scheldta, kjer sta bila Mathilde in njen soprog častna gosta nizozemskega kralja Willema-Alexandra in kraljice Maxime med 700 povabljenimi pomembneži z vsega sveta. Zgodaj zjutraj naslednji dan pa je kraljica svojega najmlajšega otroka, 13-letnega sina Emanuella, v Bruslju na prvi šolski dan pospremila k pouku.

Profimedia
Mathildin materinski objem na ponedeljkovi poti v šolo in verjetno besede, da bo to šolsko leto zagotovo lepo.

Neverjetna energija

Mathilde pa ni le vsepovsod prisotna, temveč tudi vedno dobrovoljna in nasmejana. Tisti, ki jo osebno poznajo, pritrjujejo, da vsakogar ob sebi navda s pozitivno energijo in spravi v veselje. Tudi fotografije ob proslavi 75. obletnice konca druge svetovne vojne, ki je potekala na prizorišču bitke pri Scheldtu, jasno govorijo o tem, da je bilo lepo tako kraljici kot vsem okoli nje, čeprav je bil dogodek precej resnega značaja.

Po slavnosti belgijski kraljevi par s svojo delegacijo ni takoj odpotoval v domovino, zadržal se je še pri nizozemskem kraljevem paru, s katerim tudi zasebno prijateljujeta.

Profimedia
Pred šolo je kraljico in princa pozdravila tudi učiteljica.

Predana mati

Naporen vikend se kraljici naslednje jutro ni prav nič poznal. Ob Emanuellu je prepešačila pot do njegove šole Eureka, se z njim ves čas pomenkovala in postala ob njem, ko ga je pred šolo pozdravila ena od učiteljic. Princ je sicer deloval malo živčno – kakor seveda vsak najstnik na prvi šolski dan, materi pa je z obraza sijal ponos.

Tako kot stoji ob strani svojemu najmlajšemu otroku, je kraljica vedno na voljo tudi starejšim trem – princesama Elizabeti in Eleonore ter princu Gabrielu. In prav zaradi predanosti družini je Mathilde najpriljubljenejša članica belgijske kraljeve družine.

Profimedia
Slavnost na Nizozemskem je bila resnega značaja, a so se očitno vsi imeli izvrstno.

Profimedia
Nasmejana Mathilde ta vikend ob nizozemski kraljici Maximi.