Seku M. Condé

Hčerki je dal ime po prababicah

E.J.
3. 9. 2019, 21.10
Deli članek:

Televizijski voditelj Seku M. Condé, ki se je za skoraj eno leto umaknil z zaslonov, se je vrnil na voditeljski stolček. Pred mesecem in pol pa sta z ženo postala starša deklici.

Revija Vklop
Zanimata ga dramatika in poezija, čeprav je zaradi novinarskega dela literarno ustvarjanje odrinil na stran. Piše tudi pravljice.

Televizijski voditelj, novinar in pesnik Seku M. Condé (39) je bil skoraj deset let voditelj Poročil na TV Slovenija, pred slabim letom pa se je umaknil in deloval le še kot novinar. Konec poletja je pričakal na novem delovnem mestu, postal je namreč eden od dveh voditeljev oddaje Globus, ki se ukvarja predvsem z mednarodnimi temami. Na teden dni se bo menjaval z voditeljem Adrijanom Bakičem, in kot pravi, si je vedno želel delati v zunanjepolitični redakciji. »Sam sem se zunanjepolitični redakciji Televizije Slovenija pridružil februarja lani, potem ko sem prenehal voditi Poročila. Zunanja politika me zanima že vso novinarsko kariero in moja velika želja je bila, že vse od prihoda na televizijo leta 2007, da bi se pridružil zunanjepolitični redakciji. Kadrovske razmere so moje znanje potrebovale drugje, tako da sem poklicno vrsto let spremljal dogajanje v Sloveniji. Je pa prav oddaja Globus tista, ki jo z veseljem spremljam vse od njenega začetka, saj je bila prvič na sporedu le nekaj tednov pred mojim prihodom na RTV Slovenija. In v posebno veselje mi je, da sem lahko zanjo občasno pripravljal novinarske prispevke in da bom odslej lahko soustvarjal tudi kot voditelj,« pravi Seku, ki je sicer pred kratkim dobil še eno novo vlogo: postal je oče.

Revija Zvezde
Julija sta se Seku M. Condé in žena Maruša razveselila prvega otroka, deklice.

PRAVLJICA ZA HČERKO

Seku skrbno varuje svojo zasebnost, vseeno pa nam je zaupal, da sta z ženo Marušo Kaučič Conde pred dobrim mesecem postala starša deklici. »Hčerka je dobila ime po njenih prababicah,« ostane skrivnosten Seku in doda: »Povsem jasno je, da se življenjski slog s prihodom otroka spremeni, v ospredje stopijo drugačne, druge prioritete.« Seku pa je poleg tega, da je novinar, tudi gledališki umetnik in pisatelj, a je zaradi pomanjkanja časa zadnje čase umetniško udejstvovanje umaknil na rob, saj za vse preprosto ni dovolj časa. Bo zdaj, ko je postal oče, morda začel pisati pravljice? »Časa za pisanje je sicer res manj, kot ga je bilo prejšnja leta, a še vedno tu in tam nastane kakšna pesem, kakšna kratka zgodba ali zametek dramskega besedila. Zagotovo bo nastala tudi kakšna nova pravljica; sicer pa bom lahko našemu dekletcu prebral tudi kakšno staro, ki sem jo napisal že pred leti.«