Kralj

Bolezen Juana Carlosa omehčala vso družino

S.N.Č.
2. 9. 2019, 21.31
Deli članek:

Bivši španski kralj Juan Carlos je pred nekaj dnevi uspešno prestal operacijo srca. Prav svojim zdravstvenim težavam pa se ima očitno zahvaliti, da mu je družina odpustila grehe in ga spet vzela medse.

Profimedia
Zadnji posnetek Juana Carlosa z družino ob velikonočni maši na Mallorci 1. aprila letos.

Pred dobrim letom, ko je izbruhnila zadnja od njegovih afer, se ob svojih družinskih članih ni več pojavljal, ker je obveljal za črno ovco.

Sicer je tudi do tedaj večkrat razburil tako javnost kot svojo soprogo zaradi ljubezenskih afer, a lani je bil poleg prešuštva v igri še denar.

Profimedia
Aktualna kralj in kraljica, Felipe in Letizia, s hčerkama, princesama Leonor in Sofio, so bili prvi obiskovalci.

ZGOVORNA LJUBICA

Škandal je lani izbruhnil, ko sta dve španski spletni strani objavili posnetke nekdanje kraljeve ljubice Corinne zu Sayn-Wittgenstein, na katerih trdi, da je Juan Carlos poskušal skriti nakazila denarja in uporabil njeno ime za nakup nepremičnin v Monaku in Maroku.

Nemška aristokratka, ki živi v Monte Carlu, je tudi dejala, da ji je Juan Carlos povedal, da je nakazal denar na račun bratranca Alvara de Orleansa-Borbona v Švici.

Profimedia
Svojega nezvestega moža je prišla pozdravit tudi nekdanja kraljica Sofia.

Na posnetkih je še zatrdila, da je Juan Carlos prejel provizijo od pogodbe o hitri železnici s Savdsko Arabijo, pri čemer naj bi dejal, da potrebuje denar, da bi se ločil od kraljice Sofie in se poročil z njo.

UMIK

Španska levičarska stranka Podemos je takrat zahtevala preiskavo dejavnosti Juana Carlosa, a do nje nikoli ni prišlo. Neuradno naj bi preiskavo ustavil dvor z zagotovilom, da se bo nekdanji kralj sam umaknil iz javnega življenja.

Nekaj mesecev za tem je Juan Carlos res sporočil, da se umika iz javnega življenja in da ne bo več opravljal predstavniških in drugih nalog za palačo.

Profimedia
Princesa Cristina je očeta obiskala s sinovoma Juanom Valentinom in Miguelom ter hčerko Irene.

NOV ODNOS

Tiha odstranitev kralja iz družine je zdržala več kot leto dni. V tem času je imel veliko zdravstvenih težav in bil dvakrat hospitaliziran. Lani je moral pod nož zaradi težav s kolenom, ki so se izkazale za hujše, kot se je zdelo, saj so mu morali vstaviti protetični pripomoček. Marca letos pa je moral na operacijo, da so mu odstranili znamenje na levem licu.

Fotografi so med kraljevim ležanjem v bolnišnici seveda prežali ob vseh vhodih, a niso imeli sreče, da bi ujeli katerega od družinskih članov, ki je prišel na obisk. Tokratni poseg pa je bil uspešen v vseh pogledih: družina se je pobotala, saj so na obisk prišli vsi, fotografi so zadovoljni in kar je najpomembnejše – nekdanji kralj je operacijo kljub svojim enainosemdesetim letom izvrstno prestal in že 24 ur po posegu je njegovo srce začelo delovati samostojno, brez pomoči medicinskih aparatur.