Obtožbe

Prijatelji so stopili princu v bran

S.N.Č.
31. 8. 2019, 08.01
Deli članek:

Najbolj vroča medijska tema v Veliki Britaniji in tudi marsikje po svetu je v zadnjih tednih domnevna vpletenost britanskega princa Andrewa v pedofilsko združbo ameriškega milijarderja Jeffreyja Epsteina.

Profimedia
Očitno se je Andrew navduševal tudi nad nenavadnimi predstavnicami nežnejšega spola.

Potem ko so Epsteina v začetku julija ameriške oblasti aretirale, je bil obtožen, da je med letoma 2002 in 2005 mladoletnicam plačeval za spolne odnose v njegovih vilah v New Yorku in na Floridi.
Ko pa je v začetku avgusta glavni akter v newyorškem zaporu naredil samomor, so se glavne niti začele vrteti okoli ljudi, ki so se najpogosteje sukali v njegovi družbi. O nekaterih pa so bili v sodnih spisih že dokumenti, ki so jih obremenjevali. In med slednjimi se je znašel tudi danes devetinpetdesetletni sin kraljice Elizabete, princ Andrew.

IZJAVE Z OBEH STRANI

Prva je o princu spregovorila Johanna Sjoberg, ki naj bi jo leta 2001 v Epsteinovem newyorškem stanovanju med fotografiranjem, ko se je usedla v prinčevo naročje, ta otipaval po prsih.
Buckinghamska palača je v odziv nemudoma podala uradno izjavo, da gre za čisto neresnico, Andrew pa je javno izrazil obžalovanje, da se je družil z Epsteinom, češ da si ni niti predstavljal njegovega skrivnega sprevrženega življenja.

A po Johanni se je oglasila še Virginia Roberts, ki trdi, da jo je Epstein spolno zlorabil, ob tem pa je bila kot 17-letno dekle trikrat prisiljena v seks z britanskim princem Andrewom. Ker uradnim zanikanjem z dvora očitno nihče ne prisluhne kaj dosti, so se zdaj začeli oglašati prinčevi prijatelji.

Profimedia
»Pijača in ženske da, mladoletnice nikoli,« trdijo prijatelji.

ZAGOVORNIKI

V bran princu Andrewu so se prijatelji najprej obregnili ob fotografije, na katerih je z Virginio. Poskušali so dokazati, da gre za fotomontažo, lik nekega moškega, na katerega so potem fotografski mojstri dodali samo njegovo glavo. Teorija je padla, ko so na plan prišle še druge fotografije princa iz istega obdobja, na katerih je imel na rokavih srajce iste drage manšetne gumbe.

Za tem se je še nekaj prijateljev izpovedalo, kako burne noči so preživljali skupaj s princem, a da se niti oni niti on nikoli ne bi niti slučajno zabavali z mladoletnicami. Ženske, ki so jih zapeljevali, so bile po njihovih besedah prej zrele gospe kot mlade lepotice.

PSIHIČNO STRT

A tudi dobronamerno pričevanje prinčevih prijateljev mu trenutno ne more povrniti ugleda. Viri z dvora so razkrili, da je Andrew popolnoma psihično strt. Da je trenutno v najhujšem obdobju svojega življenja, pa kaže tudi dejstvo, da je ob čestitki svoji starejši hčerki Eugenie na družbenih omrežjih dodal fotografijo, na kateri ob njem in mami Fergie sploh ni ona, temveč njena mlajša sestra.