Zabava

Nova afera na tajskem dvoru, a so vsi raje čisto tiho

S.N.Č.
30. 8. 2019, 06.59
Posodobljeno: 30. 8. 2019, 09.03
Deli članek:

Tajski kralj, sedeminšestdesetletni Maha Vadžiralongkorn, je to poletje svoje ljudstvo že drugič šokiral.

rpt
Ena od intimno-akcijskih fotografij kralja in njegove plemenite soproge

Prvič je kralj osupnil konec julija, ko je na svoj rojstni dan on obdaril svojo spremljevalko Sininat Vongvadžirapakdi.

Štiriintridesetletni lepotci je namreč javno podelil naslov plemenita kraljeva soproga. Kraljica je pač ne bi mogel imenovati, saj ta naziv nosi njegova četrta žena Sutidi Vadžiralongkorn Na Ajutaja.

Ajutaja, nekdanja stevardesa, nosi tudi naziv generalka in aktivno poveljuje kraljevim telesnim stražarjem.

RAZPAD SISTEMA

Zdaj pa se je na uradni spletni strani tajske kraljeve palače pojavila serija fotografij, na katerih je prvič prikazano zasebno življenje kralja in njegove plemenite soproge, a v zelo nenavadni luči.

Fotografiranje, ki je potekalo ves pretekli mesec, je naročil in nadzoroval kralj osebno in si očitno želel, da akcijske in intimne družinske fotografije dosežejo čim več ljudi. Namen je bil, kot kaže, dosežen, saj se je spletna stran tajske kraljeve družine zaradi neznanskega navala sesula že po nekaj urah, odkar so na njej objavili ekskluzivne fotografije.

Veliko pozornosti so seveda požele fotografije iz notranjosti palače, ki zaradi vgrajenega zlata in dragih kamnov velja za najrazkošnejše in najdražje kraljevsko domovanje na svetu.

NENAVADNA VOJAKINJA

Daleč največ klikov pa je bilo na fotografije soproge, ki je bila očitno spremljana na vsakem koraku. Bolj kot v dragocenih oblačilih v imenitni palači je Sininat osupnila v svojih vojaških oblačilih. Šolana medicinska sestra in diplomantka tajske kraljeve vojaške akademije ter celo izurjena pilotka je bila namreč s fotografskim objektivom spremljana tudi med urjenjem za čin generalmajorke, ki ga je pred kratkim prejela.

In kaj je na fotografiji uka željne lepotice sporno? Hja, verjetno dekolte, viden modrček v vojaškem vzorcu, pestovanje belega kužka v vojaški maskirni oblekici, povsem enaki, kot jo nosita ona in soprog med opravljanjem nalog …

A komentarjev, kaj šele zgražanja na račun videnega seveda ne bo, saj je na Tajskem za kakršnokoli govorjenje o kraljevi družini zagrožena zaporna kazen do 15 let.