Televizijka

Milena ima rada svoje delo, a še raje ima družino

Andreja Comino
29. 8. 2019, 06.59
Deli članek:

Skoraj ni športnega dogodka, na katerem bi manjkala novinarka Milena Novak, ki je gostila že največje zvezdnike. Mnogi so jo navdušili s svojo skromnostjo in delavnostjo, ta duh pa želi prenesti tudi na svoja otroka.

osebni arhiv
Rada ima svoje delo, a še raje družino. Na fotografiji z možem Ernestom.

Milena Novak pravi, da ji je bil šport položen že v zibelko, saj je njen oče kot strasten rekreativni športnik igral nogomet, košarko, smučal, kolesaril in vse to so vedno počeli tudi otroci.

»Šport je bil na sporedu vsak dan, prav tako na televiziji, pa tudi sicer nismo zamudili nobenega športnega dogodka. Obenem sem občudovala voditelje na televiziji. Že v osnovni šoli sem rada poprijela za mikrofon na kakšni prireditvi,« je povedala Milena, ki je kot otrok igrala nogomet. Z družino so veliko hodili smučat, še v srednji šoli je trenirala jazz balet, pozneje se je pridružila še skupini Zmajčice, v kateri je vztrajala do materinstva, v novinarske vode pa je zašla šele pri 18 letih.

osebni arhiv
Otroka jo zlahka ovijeta okoli prsta.

S KAMERO STA NA TI

»S kamero sva hitro postali dobri prijateljici. Nikoli nisem imela težav,« je razkrila. Manj ji je pri srcu delovnik, ki kot mami dveh otrok ni najbolj prijazen. Všeč pa ji je, da lahko spoznava nove ljudi, vrhunske, svetovno znane športnike. »Prav vsak intervju je pomemben košček v mojem mozaiku. Všeč mi je raznoliko delo, imam možnost potovati in obiskati največje športne dogodke. Najbolj so se mi vtisnili v spomin Roger Federer, Andre Agassi, Lebron James ... Veliko me jih je navdušilo, tako domačih kot tujih. Lahko bi naštevala ves dan!« je dejala svetlolaska, ki najbolj občuduje Michaela Jordana in si ga želi dobiti pred mikrofon. Ko se ugasnejo kamere, je Milena prijazno, pozorno in preprosto dekle z vasi na obrobju Ljubljane. Kot mama je zelo popustljiva, verjetno tudi zato, ker je veliko odsotna, pa ima slabo vest. »Želim jima dati vse, moja družina mi pomeni največ na svetu. Rada bi, da sta poštena in prijazna do soljudi. Vedno ju učim in ponavljam, da morata biti do drugih takšna, kot želita, da so drugi do njiju.«

osebni arhiv
Uživa v studiu in na terenu.